353 делегати избират ректор на ПУ, а кандидатът е един

Кой ще управлява Пловдивския университет в следващите 4 години, решава днес Общо събрание на вуза. До момента има подадена само една кандидатура - на проф. д-р Румен Младенов. Регламентът обаче позволява в битката да се включат съперници и в самия изборен ден, който започва в 10 часа в Градския дом на културата "Борис Христов" с отчет на  досегашния ректор проф. д-р Запрян Козлуджов. Той няма повече право да се кандидатира, тъй като има два мандата зад гърба си. 

В процедурата по избора на приемника му ще вземат участие 353 делегати, сред които има представители на всички 9 факултета на висшето училище и на двата филиала в Смолян и Кърджали. Сред делегатите са и 65 студенти - 47 представители на Студентски съвет и 18 докторанти. Присъствието на две трети от всички делегати е необходимият кворум за провеждането на избор, съобщават от висшето училище.

След отчета на ректора проф. д-р Запрян Козлуджов за изминалия четиригодишен мандат Общото събрание ще приеме и отчет на Контролния съвет към университета.

Освен ректор то трябва да избере и 45 членове на новия Академичен съвет, както и нов Контролен съвет. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?