34-годишна си постави ваксина срещу морбили

Заразата уплаши пловдивчани. Ако повече хора се имунизират, градът може да се размине със заболяването, твърдят от здравната инспекция

Активната кампания, предприета от здравните власти в Пловдив за имунизиране срещу морбили, вече започва да дава резултат. Вчера в Регионалната здравна инспекция се е ваксинирала жена на 34 година. Тя е пристигнала там и е заявила на лекарите, че не може да си спомни дали някога е била имунизирана срещу това заболяване. След като обаче разбрала, че броят на заразените от морбили в страната се увеличава, е решила да си постави ваксина.

Лекарите от РЗИ приветстваха решението на пловдивчанката като стъпка срещу кампанията против ваксините. Те бяха категорични, че дори и преди време да се е имунизирала срещу морбили, поставянето на сегашната ваксина няма да навреди по никакъв начин, напротив - ще  помогне. 

Стана ясно, че и много родители вече водят децата си в кабинета на РЗИ и при личните лекари, за да ги имунизират.

По-голяма яснота на колко малчугани са поставени ваксини ще има след 25 февруари. Тогава ще се разбере и броят на тези, които не са в България. В случай че броят на ваксинираните продължи да се увеличава още, голяма е вероятността Пловдив и регионът да се разминат със заболявания от морбили. На този етап няма нито един случай в града и областта.

Иначе в страната вече 31 души са регистрирани с клинична картина на заболяването, от които 21 са лабораторно потвърдени. От вчера са регистрирани 4 нови случая - на три деца от кв. "Христо Ботев" и едно дете от ж.к. Студентски град.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?