Подай сигнал

337 деца рецитираха "Аз съм българче" в чест на Вазов

Регион

от Петя Гайдарова 201 прегледа 0

С масова рецитация на стихотворенията на Иван Вазов "Аз съм българче" и "Училище" децата от 1. до 4. клас в ОУ "Иван Вазов" в Смолян стартираха днес тържествата за Вазовата седмица. 337 деца от начален курс участваха в масовата рецитация с тези любими стихове на Вазов, каза директорката на ОУ "Иван Вазов" в Смолян Росица Лакудова. В училището подредиха и изложба от рисунки по Вазови произведения. Направиха и литературна екскурзия "От Вазов и за Вазов" в Регионалната библиотека "Николай Вранчев" в Смолян.

Учениците от 3. клас представиха отделно свой рецитал по Вазови произведения. Днес петокласниците ще посетят Регионалния исторически музей в Смолян в урок: "Аз знам за Вазов", а второкласниците ще участват в математическо състезание, посветено на патронния празник на училището. Сред проявите в чест на името на големия поет и писател, което носи смолянското училище тази седмица са среща с бивши учители от ОУ "Иван Вазов", турнир по шах, събития свързани с произведенията на Вазов и историята на училището.

Кулминацията на Вазовата седмица е масово шествие от училището до Амфитеатъра в областния град и концерт под надслов: "ОУ "Иван Вазов" и приятели" на 19 април.