Подай сигнал

3 пловдивски фирми влязоха в Топ 10 по приходи

Бизнес зона

от Мария Петрова 5845 прегледа 0

3 пловдивски фирми влязоха в Топ 10 по приходи

Пловдивският бизнес показа, че освен в леката и тежката промишленост е добър и в строителството на електрически инсталации. Три местни компании влязоха в Топ 10 в секторна класация, обявена от Българска стопанска камара. Местен лидер и четвърти на национално ниво е "Анди БГ" ООД - с. Труд. За 2017 г. дружеството е реализирало приходи от продажби в размер на 14 367 000 лв. Компанията е основана през 1993 г. Основният й предмет на дейност е проектиране, доставка на оборудване, изграждане и поддръжка на системи за сигурност, слаботокови и електроинсталации. Съдружници в нея са Ангел Куртев и Николай Хасковлиев.

На пето място с приходи 12 297 000 лв. се нарежда семейната компания "Електролукс Табаков и Синове" ООД. Дружеството е създадено през 2003 година, като наследник на ЕТ „Никола Табаков - Електролукс", чийто предмет на дейност в сферата на електроуслугите стартира от 1991 година. Фирмата е носител на приза "Златен отвес" - 2013 г., връчен от Камарата на строителите, а през 2015 г. е обявена за данъкоплатец на годината. По данни на Националния осигурителен институт в "Електролукс Табаков и Синове" ООД работят над 240 души.

Шести в класацията е "Енерджи Ка" ЕООД - Пловдив. Едноличното дружество с италиански капитали, собственост на КАРАЛЬО ООД - Италия, е декларирало приходи за 11 666 000 лв. Група Каральо идва на българския пазар през 1998 г. Тя е профилирана в изпълнението на електрически инсталации и електро-индустриални съоръжения.

Коментари


А чорбаджиите ще споделят ли част от печалбата с работниците си?

Ашколсун на бизнеса в Майнатаун! Пловдив е Индустриалното и Ай-Ти сърцето на България! Ура другари! Ура-а-а!

Страхотен български сайт за игри от които се печели! Играй безплатно, печели истински награди!Десетки видове игри, томболи, лотарии!Развий твой блог - печели от писане на статии!Без ограничения - колкото повече играете, толкова повече печелите!Най-важното - напълно безплатно е, и се забавлявате!Регистрация тук - http://freelotto.eu?ref=70876&bsd=vi8YKxpwEmf

все мошеници..