2700 лева средна заплата в златна мина "Ада Тепе" ОБЗОР

Благоустрояването на градовете и привличането на повече инвеститори у нас - върху тези два приоритета на правителството акцентира министър-председателят Бойко Борисов при откриването на рудник „Ада Тепе“ на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД. 

Пред служителите на компанията премиерът Борисов отбеляза доброто изпълнение на редица програми на правителството, които допринасят за по-добрия облик на населените места. „Може би като сте идвали – сте видели пътя от Кърджали до Момчилград и Крумовград. Някои от вас може да си спомнят свлачищата, просто нямаше път, беше отнесен на няколко места“, отбеляза премиерът Борисов. Той добави, че в инфраструктурата в региона са вложени десетки милиони, за да дойдат милиарди инвестиции. 

Премиерът Борисов изтъкна значението на разкриването на повече работни места и осигуряването на добри възнаграждения. „Стотици български граждани – мюсюлмани и християни, работят тук. Догодина март месец 2700 лева ще е средната заплата, сега е 2100. Ще продължим в тази посока“, заяви още при откриването министър-председателят Бойко Борисов. 

Над 1 милиард лева са инвестициите на „Дънди Прешъс Металс“ ЕАД в България. Компанията стартира дейността си преди 15 години в Челопеч, като над 860 млн. лв. са средствата, вложени в модернизация, подобряване на условията на работа, опазване на околната среда в града и района. В Крумовград инвестициите са 280 млн. лв. досега. Около 300 души работят в компанията в града. 

Кметът на Крумовград Себихан Мехмед не скри задоволството си, че откакто я има инвестицията, стандартът на хората се е повишил, а от фирмата са се съобразили с перфектното опазване на околната среда. Същото споделиха и обикновени хора.

„НАП има достатъчно средства да си  плати  глобата  за изтеклите данни, след хакерската атака. Няма да се наложи да се натоварва бюджетът допълнително“, каза попитан за коментар финансовият министър Владислав Горанов преди потеглянето на кортежа.

Малко преди пристигането на официалните гости, гардовете на НСО изведоха мъж, представящ се за журналист, който обаче нямаше  акредитация. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Пиуе със зеуе

Пиуе със зеуе

23.08.2019 | 19:49

средната заплата се изчислява лесно - на един мениджър 100 бона, на десетина бачкатори по 600 лева и ей я средната заплата 2700. Тук не са смятани кинтите за секретарки и пътешествия. Защо на кан Аспарух му хареса да остане на балканите, ами не продължи до Канадата.

Отговори
5 0

23.08.2019 | 16:48

Най-лошия износ е износът на ресурси, особено злато. Това го правят най-изостаналите страни в света.

Отговори
10 1
смърт

смърт

23.08.2019 | 16:09

канадските еврей изнесоха златото на България благодарение на безродната политическа сган управляваща от 30 години

Отговори
14 3
SteveN

SteveN

23.08.2019 | 16:08

Боко Тиквата няма ли да каже за този един милиард "инвестиции", направени от Дънди Прешъс, за колко милиарда евро ценни метали ( не само злато ) са изнесли от България ???

Отговори
15 4

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?