Подай сигнал

2700 лева средна заплата в златна мина "Ада Тепе" ОБЗОР

Бизнес зона

от Делян Аврамов 1930 прегледа 0

Благоустрояването на градовете и привличането на повече инвеститори у нас - върху тези два приоритета на правителството акцентира министър-председателят Бойко Борисов при откриването на рудник „Ада Тепе“ на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД.

Пред служителите на компанията премиерът Борисов отбеляза доброто изпълнение на редица програми на правителството, които допринасят за по-добрия облик на населените места. „Може би като сте идвали – сте видели пътя от Кърджали до Момчилград и Крумовград. Някои от вас може да си спомнят свлачищата, просто нямаше път, беше отнесен на няколко места“, отбеляза премиерът Борисов. Той добави, че в инфраструктурата в региона са вложени десетки милиони, за да дойдат милиарди инвестиции.

Премиерът Борисов изтъкна значението на разкриването на повече работни места и осигуряването на добри възнаграждения. „Стотици български граждани – мюсюлмани и християни, работят тук. Догодина март месец 2700 лева ще е средната заплата, сега е 2100. Ще продължим в тази посока“, заяви още при откриването министър-председателят Бойко Борисов.

Над 1 милиард лева са инвестициите на „Дънди Прешъс Металс“ ЕАД в България. Компанията стартира дейността си преди 15 години в Челопеч, като над 860 млн. лв. са средствата, вложени в модернизация, подобряване на условията на работа, опазване на околната среда в града и района. В Крумовград инвестициите са 280 млн. лв. досега. Около 300 души работят в компанията в града.

Кметът на Крумовград Себихан Мехмед не скри задоволството си, че откакто я има инвестицията, стандартът на хората се е повишил, а от фирмата са се съобразили с перфектното опазване на околната среда. Същото споделиха и обикновени хора.

„НАП има достатъчно средства да си плати глобата за изтеклите данни, след хакерската атака. Няма да се наложи да се натоварва бюджетът допълнително“, каза попитан за коментар финансовият министър Владислав Горанов преди потеглянето на кортежа.

Малко преди пристигането на официалните гости, гардовете на НСО изведоха мъж, представящ се за журналист, който обаче нямаше акредитация.