250 малки музиканти се изсипват в "Кючук Париж"

Фестивалът на школите по изкуства е най-големият в страната.

 Над 250 малки музиканти от цяла България ще се включат в 15-ия Национален фестивал на школите по изкуства в Пловдив. Форумът ще се проведе в народно читалище „Христо Ботев 1905“ в "Кючук Париж" на 22 и 23 юни от 9 часа сутринта. Учениците до 15-годишна възраст са разделени в три възрастови групи и ще свирят на всички класически инструменти - пиано, цигулка, китара, акордеон, духови и ударни инструменти.

Организатори са читалището и известната пловдивска пианистка проф. Албена Димова, която е и председател на журито. Ще дойдат деца от София, Враца, Пловдив, Хисаря, Разград, Велинград, Монтана, Кнежа, Ямбол, Сливен, Дряново, Кърджали, Асеновград, Габрово, Казанлък, Чирпан, Карлово, Нова Загора, Пазарджик, Благоевград и село Труд, съобщи пред „Марица“ председателят на читалището Красимир Воскресенски.

В 18 часа в неделя ще започне концертът на лауреатите. За 15 години във фестивала са взели участие няколко хиляди дарования. Сред тях има музиканти, които са печелили силни международни конкурси в Скопие, Белград, Букурещ и Париж. Смятам, че ние сме подпомогнали техния успех и сме ги насърчили, допълва Воскресенски.

По думите му освен културата фестивалът дава рамо и на туристическия бранш, тъй като в район "Южен" не са останали свободни места в хотелите за уикенда.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?