Подай сигнал

200 Хонди от цял свят огласиха Главната СНИМКИ

Пловдив

от ВЯРА ПОРЯЗОВА 2426 прегледа 0

Малко момиченце от Турция пропътува хиляди километри на три гуми. Родителите на 3-годишната къдравелка бяха монтирали сцециална каросерия за нея, за да ги придружава в парадната обиколка на Пловдив на собствениците на култови мотоциклети Хонда модел Gold Wing. До утре в града ще тече международна среща на т.нар. мототуристи, притежатели на тези машини.

Над 200 Хонди, окичени с национални знамена на различни държави тръгнаха преди малко от хотел SPS и пристигнаха шумно на площада между общината и Градската градина. Ние не сме рокери, а мототуристи, и нашата цел е да опознаем различни региони с традициите им, бита, кухнята и природата, обясни Петър Янков от „Мото клуб Златно крило”. Клубът е член на „Европейската Голд Уинг Федерация – GWEF “. Моторите Gold Wing са изключително скъпи и луксозни, нов базов модел тръгва от 35 000 евро, а най-модерните стигат и до 200 000 евро. Членовете на този клуб са състоятелни, с престижни професии и над средната възраст, посочи Петър Янков. Дори и в момента из Пловдив шпори над 70-годишен мъж с Хонда.

В седмата международна среща на мототуристите в Пловдив се включиха над 400 души от 22 европейски страни, както и от Турция, Израел и Ливан.