Подай сигнал

200 ентусиасти мериха сили в купа "Долчини"

Регион

от Петя Гайдарова 68 прегледа 0

Купата стартира като малко състезание между приятели с идея да привлече повече любители колоездачи да започнат да спортуват активно и да мерят сили с професионалисти

Над 200 състезател​и мериха сили в кръг на Купа "Долчини" в Чепеларе и Пампорово. Състезанието се организира от „Doltcini Pro Team“ и Община Чепеларе. В него участваха лицензирани колоездачи, разделени в 5 категории -момчета и момичета младша възраст, момчета старша възраст и девойки, юноши младша възраст, юноши старша възраст, мъже Елит.

Състезанието по шосейно колоездене бе тип критериум (издръжливост чрез отпадане) под формата на елиминации. То се проведе със спонсорството на 14 хотели и къщи за гости в Пампорово и Чепеларе, съобщи кметът Славка Чакърова, която връчи и наградите на победителите.

Купа "Долчини" стартира през май 2013 г., като малко състезание между приятели с идея да привлече повече любители колоездачи да започнат да спортуват активно и да мерят сили с професионалисти.

"Надявам се провеждането на състезанието по шосейно колоездене да се превърне в традиционно за общината и ежегодно да посрещаме елита в този спорт", каза Чакърова.

Коментари