20 млн. лева не стигнаха за 200 м от ул. "Неофит Бозвели"

Разбитият участък не е включен в проекта, ще търсят средства да го довършват

Нови ремонти се задават в зоната около Аджисан махала, където почти е завършен проектът за благоустрояване. Той е финансиран с европейски средства по оперативна програма „Региони в растеж” на стойност 20 млн. лева.

 


Три улици  - „Неофит Бозвели”, „Козлодуй” и „Княз Черказки”, пак ще са в ремонт, но парите вече ще са от общинския бюджет. Тези улици не са направени докрай, защото европейските средства не стигнаха и отделни отсечки не са били включени в проекта. През миналата седмица екип от специалисти заедно с кмета на „Централен” Георги Стаменов и ръководителя на проекта Соня Славчева огледаха  квартала и ще направят предложение за отпускане на средства от общинския бюджет за довършване на трите улици.  

 


По-голямата част от ул. „Неофит Бозвели” е с нова настилка и тротоари, но отсечката между ул. „Марагидик” и „Стойчо Мушанов” си остана с калдъръм. Острите камъни режат гуми, прах се вдига до небето, а когато вали, разбитата настилка тъне в кал, описват хората от квартала. Ремонтът на последния участък  ще струва над 250 000 лева и ще включва изграждане на ново пътно легло, паваж, осветление и тротоари, каза Георги Стаменов.

 


На ул. „Козлодуй” има съвсем малка отсечка, която също е отпаднала от проекта и за довършването <210> ще стигнат 16 000 лева. Тротоари, пътна настилка и осветление ще бъдат направени и на ул. „Княз Черказки”, ако от община Пловдив отпуснат пари.  Стаменов се надява да има средства и за пространството в района между бул. „Шести септември” и ул. „Весела”, където също няма настилка.

 


В момента  тече ремонт на ул. „Захари Стоянов” от западната страна на Бунарджика. „Очакваме да приключи до средата на април, след което ще се работи на ул. „Габър” -пресечката на „Волга”, обясни Георги Стаменов. Малката ул. „Габър” е била асфалтирана навремето, но настилката е изровена. В районната администрация е подготвен проект за джобове за паркиране на ул. „Стадион”.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?