Подай сигнал

20 млн. лева не стигнаха за 200 м от ул. "Неофит Бозвели"

Разбитият участък не е включен в проекта, ще търсят средства да го довършват

Пловдив

от Валентина Йеремиева 1449 прегледа 0

20 млн. лева не стигнаха за 200 м от ул. "Неофит Бозвели"

Нови ремонти се задават в зоната около Аджисан махала, където почти е завършен проектът за благоустрояване. Той е финансиран с европейски средства по оперативна програма „Региони в растеж” на стойност 20 млн. лева.


Три улици - „Неофит Бозвели”, „Козлодуй” и „Княз Черказки”, пак ще са в ремонт, но парите вече ще са от общинския бюджет. Тези улици не са направени докрай, защото европейските средства не стигнаха и отделни отсечки не са били включени в проекта. През миналата седмица екип от специалисти заедно с кмета на „Централен” Георги Стаменов и ръководителя на проекта Соня Славчева огледаха квартала и ще направят предложение за отпускане на средства от общинския бюджет за довършване на трите улици.


По-голямата част от ул. „Неофит Бозвели” е с нова настилка и тротоари, но отсечката между ул. „Марагидик” и „Стойчо Мушанов” си остана с калдъръм. Острите камъни режат гуми, прах се вдига до небето, а когато вали, разбитата настилка тъне в кал, описват хората от квартала. Ремонтът на последния участък ще струва над 250 000 лева и ще включва изграждане на ново пътно легло, паваж, осветление и тротоари, каза Георги Стаменов.


На ул. „Козлодуй” има съвсем малка отсечка, която също е отпаднала от проекта и за довършването <210> ще стигнат 16 000 лева. Тротоари, пътна настилка и осветление ще бъдат направени и на ул. „Княз Черказки”, ако от община Пловдив отпуснат пари. Стаменов се надява да има средства и за пространството в района между бул. „Шести септември” и ул. „Весела”, където също няма настилка.


В момента тече ремонт на ул. „Захари Стоянов” от западната страна на Бунарджика. „Очакваме да приключи до средата на април, след което ще се работи на ул. „Габър” -пресечката на „Волга”, обясни Георги Стаменов. Малката ул. „Габър” е била асфалтирана навремето, но настилката е изровена. В районната администрация е подготвен проект за джобове за паркиране на ул. „Стадион”.