Подай сигнал

19-годишният Митко, който уби мъж на пешеходна пътека, се размина с условна присъда

Пловдив

от Георги Василев 786 прегледа 0

19-годишният Митко, който уби мъж на пешеходна пътека, се размина с условна присъда

19-годишният Димитър, който помете и уби 67-годишен мъж на пешеходна пътека в квартал "Кършияка" се размина с условна присъда - четири години и шест месеца, с 3-годишен изпитателен срок. Той ще се раздели с шофьорската си книжка за срок от четири години. Това реши на днешното заседание съдия Миглена Маркова от Пловдивския окръжен съд. Срещу младия мъж бяха повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост.

Кървавото меле се разигра минути след полунощ на 28 септември м.г. Тогава младежът карал автомобил „Фоксваген Лупо“ по моста на Герджика. След това решил да завие наляво по ул. „Полк. Сава Муткуров“, но на пешеходната пътека ударил пресичащия мъж, който загинал на място. На мястото пристигнаха униформени служители, които тестваха момчето за употреба на алкохол и наркотици, а резултатите бяха отрицателни.

Днес Митко призна изцяло вината си и изрази съжаление за стореното. Той пожела делото срещу него да бъде разгледано по „съкратената процедура“ – без разпитване на свидетели, вещи лица и събиране на доказателства. Това е и причината наказанието му да бъде редуцирано с 1/3 – от 4 години на 2 години и 8 месеца.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Пловдивския апелативен съд.