1600 деца се родиха в УМБАЛ "Свети Георги"

Да бъдат здрави бебетата и техните майки, пожелаха вчера лекарите от Клиниката по акушерство и генeкология на УМБАЛ "Свети Геороги". Проф. Eкатерина Учикова и проф. Мая Кръстева разчупиха питката на празника Бабинден, с която се "предсказва" дали през новата година ще се родят повече момичета или повече момчета. Сравнително равномерно разчупената питка показа, че през годината ще се раждат по равно деца и от двата пола.

През миналата година в клиниката по акушерство и гинеклогия на УМБАЛ "Свети Георги" са се родили 1600 деца, което е със 100 по-малко спрямо предходната - 2017 г. Намалението е в синхрон с националната тенденция на спада на раждаемостта в България.

Навръх празника в АГ отделението проплакаха четири бебета - три момичета и едно момче. „Положителната тенденция, когато наблюдаваме през миналата години, е, че намалява броят на малолетните родилки”, коментира проф. Учикова. Тя изрази своята признателност и уважение към вашия висок професионализъм и труд, от който се ражда новата надежда”, обърна се към присъстващите. След това благодари на колегите си, ръководството на болницата, както и на екипа от неонатолози и анестезиолози за подкрепата в годините.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?