Подай сигнал

16 номинациии от Пловдив за Студент на годината

Образование

от Елица Кандева 617 прегледа 0

Велина Кансъзова от УХТ стана Студент на годината за 2017 г. в категория "Технически науки", след като в предходното издание взе приза в раздел "Спорт"

16 изявени младежи от пловдивските вузове са номинирани за националните награди "Студент на годината". Победителите ще бъдат излъчени сред над 100 претенденти от цялата страна и ще бъдат наградени на официална церемония в НДК на 17 декември под патронажа на министъра на образованието Красимир Вълчев, съобщиха организаторите от Националното представителство на студентските съвети.

Най-оспорвана тази година е битката в раздел технически науки, където се съревновават 27 младежи. Нашето момче там е Емин Еминов от УХТ.

С най-много номинирани под тепетата е Медицинският университет – Пловдив в категория медицински науки: Стефан Иванов, Георги Нанов, Марин Канарев, Александра Стоянова, Петър Гаров, Анна Василска. Индийката Алона Шаджи, която също следва медицина под тепетата, е предложението на Пловдив за чуждестранен студент на годината. В категория аграрни науки и ветеринарна медицина са номинирани трима възпитаници на Аграрния университет: Мария Петрова, Бисерка Янкова, Бранимира Петкова. Сред най-добрите в хуманитарните науки пък е посочена Елка Петрова от ПУ, а в правните – Изабела Петкова от същото висше училище.

Сред претендентите-докторанти е Алия Хансе от АМТИИ. Академията е номинирала още Димитър Димитров и Йордан Костов в категория изкуства.

Коментари