Подай сигнал

15 май - денят на Пловдив, купата е наша

Феновета на Ботев и Локо ще покажат на Красен Кралев защо трябва да се строи стадион под тепетата

Спорт

от Юлиян Ангелов 323 прегледа 0

Чели ли сте тази обява във вчерашната столична преса: "Продавам апартамент до Армията - тихо и спокойно място, чуват се само канарчета"? Аз лично не съм, но чух канарчетата, при това три пъти само в сряда - чуруликаха си на воля за 3:3 срещу Петър Костадинов и ЦСКА по пътя им към пловдивския финал за Купата.

Открай време сряда е ден за футбол. Отминалата също беше. И при това не заради дербито на Манчестър между Юнайтед и Сити. Три часа по-рано имаше един мач, който влезе в историята. Мач, който сложи английското дерби в джоба си. Ботев с девет души срещу 12 устоя и стигна финал. При това заслужен - нямаше да е справедливо да си вкарал 6 гола на ЦСКА в два мача и да отпаднеш.

И ще ви кажа защо случилото се на Армията слага в малкия джоб последвалото на "Олд Трафорд" - има една причина. И тя е, че в Ботев има мъже, които за разлика от примадоните на Солскяер имат и сърца. Голямото сърце Тодор Неделев вкара феноменален гол, Лъчо Балтанов завърши перфектна комбинация. Накрая Кристиян Димитров показа, че понякога във футбола бройката на играчите на терена е без значение, когато главата ти е на мястото.

Сряда е ден за футбол, а когато датата е 15 май - за пловдивски футбол. На столичаните в повече няма да обяснявам какво означава Ботев - Локо, тъй като няма да ме разберат.

И малко катран в еуфорията на футболен Пловдив. Да ви кажа, че въпросната сряда (15 май) ще бъдете на работа и за дербито. Феновете на Локо и Ботев имат да свършат две неща.

Първата е да "инспектират" как ще се държи автомагистрала "Тракия", когато за кратко време я "налазят" 15-20 хиляди автомобила. Дано асфалтът издържи.

Втората работа, но не по-малко важна е: феновете да покажат на министър Кралев, че Пловдив заслужава стадион.

На мен лично ми писна от това тинтири-минтири на екслекоатлета, когато става въпрос за стадиона. Пловдив заслужава да има истинско спортно съоръжение и лично не ми пука кой е виновен, че го няма. Ей, хора, аман от тези мезонети, хайде свършете някаква полезна работа и за пловдивския спорт, той го заслужава.

Не вярвате? Значи не сте чули как чуруликаха канарчетата на Армията в сряда вечер.

И колкото и да не се иска на някои, фактът е факт: 15 май е денят на Пловдив, купата е наша!!!

Коментари