Подай сигнал

126 000 евро за апартамент с "гьол" за колата

Пловдив

от . 936 прегледа 0

Ето за този неизползваем гараж хората от една кооперация са платили десетки хиляди евро

Пловдивският адвокат Иванка Георгиева има клиент, платил 126 000 евро преди 8 години за апартамент, който по документи има и паркомясто. Става въпрос за кооперация в район „Северен”, в чи​ито подземни гаражи автомобил не може да влезе. „Не знам как изобщо е одобрен този проект. До така нареченото паркомясто не може да се стигне заради специфична чупка, която прави рампата много тясна. Целогодишно подземието е пълно с вода заради високите подпочвени води в Кършияка”, обясни адвокат Георгиева. Според запознати с имотите в района апартаментът е много скъп заради „надценените” кооперации в района зад новотела.

Размерът има значение

По прословутата Наредба №2 наклонът на рампата трябва да е 15 сантиметра на всеки метър дължина. Почти никъде обаче не се спазва, защото така изяжда много място. По норматив гаражът трябва да е широк 3,30 м и дълъг 5 м. Паркомястото е 2,5 на 5 метра, ако е успоредно на бордюра.

От миналата година има и нова наредба, която предвижда във всеки проект да има специален гараж за велосипеди. Става въпрос за стая на партерния или първия етаж. Изискват се 6 броя велосипедни паркоместа за многофамилни жилища. Може да са окачени на стената, може да са на пода.

Коментари