12-годишната Даниела дари косата си за онкоболни

Момиченце на 7 е най-малката пазарджиклийка, извършила благородния жест

12-годишно момиче от пазарджишкото село Црънча дари прекрасната си дълга коса за онкоболни. Даниела Кузманова сама потърсила фризьорката си, която пък я завела в салона на колежката си Гергана Томова. Тя е сред активистите на националната кампания „Надеждата е красива“. Девойката е възпитаничка на училище "Константин Величков" в Паталеница. 

Гергана ни разказа, че Даниела е последната дарителка на коси, но съвсем не е единствената в Пазарджик. Само през този салон за около 3 години са минали поне 15-20 посетителки, тръгнали със същото благородно намерение. Най-радващото е, че все по-често това са млади жени или деца. Най-малкото момиченце е било само на 7 годинки. 

През времето, откакто помага на кампанията, тя е ставала свидетел на много красиви истории. Внучка отрязала косата си с желанието от нея да се направи перука за онкоболната  баба. За целта обаче били необходими три коси. Намерила се и друга дама, която донесла вече отрязана плитка. Тях обаче трябвало да ги насочат директно към майсторите перукери, за да се разберат точно от тези кичури да направят тази за бабата. 

Друга пазарджиклийка пък разказала, че дядо й е с рак. Човекът нямал нужда от перука, но внучката решила да направи едно добро в името на надеждата за неговото оздравяване. И още: поне две майки са дали плитките си след раждането на бебетата си - пак като благодарност и пожелание някой някъде да бъде ощастливен. 

"Най-много ме радва фактът, че все повече и повече млади хора правят този жест за болни. Не пренебрегвам възрастните, но децата са бъдещето на страната ни. Ще я бъде България, щом българщината се възражда, те ме накараха да вярвам в това!“, с вълнение споделя Гергана Томова.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?