12-годишна пловдивчанка омагьоса румънците с рок

Рокаджийката Катрин Радева грабна първото място в международния фестивал за млади таланти в Яш

12-годишната рокаджийка Катрин Радева грабна първото място и златния медал в международния конкус за детска песен "Music for Kids" в град Яш в Румъния. Пловдивският славей разби конкуренцията с парчето Wrecking ball на Майли Сайръс. Сладкогласната Катрин е възпитаник на школата на музикалния педагог Руми Иванова. Младата изпълнителка пее от петгодишна в русенската детска опера, преди да се премести със семейството си в Пловдив, където попада в музикалната школа на победителките от "Х factor 2017", група "4Magic".

Русокоската вече има два самостоятелни концерта зад гърба си, пяла е и с пловдивската рок група "Кросфайър", а вокалистът на група "Ахат" Звезди Керемидчиев я хвали за таланта <210>. От месец насам певицата е вокалистка в ученическата рок група "СиДиез" и мечтае някой ден да изгрее на голямата сцена като част от известна рок или метъл банда.

В момента Катрин се готви за два музикални конкурса - в Слънчев бряг и Несебър, където освен Wrecking ball ще представи и Purple rain на Принс. 

Още две български момичета - Кристина Неделчева от Габрово и Ангелика Любомирова от Велико Търново спечелиха призове на конкурса в румънския град Яш. Пловдивско участие записа и певицата Антония Маркова, която беше представител на българската делегация и член на журито на международния фестивал за млади изпълнители.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Кръстева

Кръстева

15.08.2019 | 08:51

Си Диез е "до", т.е. има такъв тон :). В това е "закачката". ;)

Отговори
0 0
Веселяк

Веселяк

12.08.2019 | 21:42

Хаха...ученическата рок група "СиДиез".... Няма такъв тон, това си е "до"....

Отговори
3 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?