Подай сигнал

12-годишна пловдивчанка омагьоса румънците с рок

Рокаджийката Катрин Радева грабна първото място в международния фестивал за млади таланти в Яш

Лайфстайл

от Десислава Дамянова 1678 прегледа 0

12-годишната рокаджийка Катрин Радева грабна първото място и златния медал в международния конкус за детска песен "Music for Kids" в град Яш в Румъния. Пловдивският славей разби конкуренцията с парчето Wrecking ball на Майли Сайръс. Сладкогласната Катрин е възпитаник на школата на музикалния педагог Руми Иванова. Младата изпълнителка пее от петгодишна в русенската детска опера, преди да се премести със семейството си в Пловдив, където попада в музикалната школа на победителките от "Х factor 2017", група "4Magic".

Русокоската вече има два самостоятелни концерта зад гърба си, пяла е и с пловдивската рок група "Кросфайър", а вокалистът на група "Ахат" Звезди Керемидчиев я хвали за таланта <210>. От месец насам певицата е вокалистка в ученическата рок група "СиДиез" и мечтае някой ден да изгрее на голямата сцена като част от известна рок или метъл банда.

В момента Катрин се готви за два музикални конкурса - в Слънчев бряг и Несебър, където освен Wrecking ball ще представи и Purple rain на Принс.

Още две български момичета - Кристина Неделчева от Габрово и Ангелика Любомирова от Велико Търново спечелиха призове на конкурса в румънския град Яш. Пловдивско участие записа и певицата Антония Маркова, която беше представител на българската делегация и член на журито на международния фестивал за млади изпълнители.