11 постановки в театралния афиш за април

На пазарджишка сцена ще гостуват Камен Воденичаров и Любо Нейков

ДТК”Константин Величков”  ще зарадва  зрителите си с 11 постановки през април. На  пазарджишката сцена ще се играят 4 спектакъла за деца и 7 представления на камерна и голяма сцена

Театралната програма  през април ще започне с поредната премиера. Пазарджишката публика ще се наслади на спектакъла "Бутилка оцет" на проф. Румен Рачев. В него като  гост актьор участва Камен Воденичаров. Премиерите са на 5-ти и 18-ти април.  Постановката е  по мотиви от едноименната новела на Петко Симеонов. Актьорите Камен Воденичаров (гост), Гроздан Даскалов, Тодор Кайков, Калин Попов, Иля Пепеланов, Нели Сиракова, Детелина Стойчева, Кристина Топалова ще пресъздадат историята на  трима приятели, които предприемат вълнуващо пътуване с цел – пренасяне на бутилка оцет.
Странните неща, които им се случват ги довеждат до метаморфоза на мисленето и те, като че ли извървяват дългия път от примирението до тихия протест на човешкото достойнство.
Смешно – тъжна сатира на житейската философия на наивните, честни и добри хора от моето поколение, живяли „вчера“, живеещи „днес“, а може би ще доживеят и „утре“.

 

На 16 април любимото представление на всички българи “Жена ми се казва Борис” се завръща на наша сцена. Постановката е позната на публиката, но пък от театъра са предвидили изненада. В комедията ще  участва нов актьор и то не кой да е,ами самият  Любо Нейков. Той ще влезе в ролята на изобретателния  Борис.

На 12 април Габровска театрална трупа ще гостува в Пазарджик. Актьорите ще представят постановката „Михал Мишкоед”. Иначе историите в тази комедия са две паралелни: в едната наивният и влюбен до уши Михал се оставя да бъде окраден до шушка от един изобретателен младеж и една алчна старица; в другата попреминалата годинките Мария се кани да роди, а доктор Никола подклажда абсурдните и надежди. И как ще завършат тези истории? Ами доста съвременно и доста логично. Смешно, смешно, та чак да ти стане жал.

Постановката е на невена Митева. Участват: Димо Димов, Мартин Властанов, Светослав Славчев, Петко Петков, Ангел Калев, Илия Костадинов, Васил Грънчаров, Валери Радев, Даниел Тотов, Димитър Петров.

Театърът отново ще представи добре познатите на аудиторията спектакли  „Женска логика”(03.04.),  „Бихте ли слезли от жена ми” (10.04.), „ Любовните трепети на тарантулите”(17.04.) и  „С любовта шега не бива” (24.04).

Естествено предвидени са и представления са деца. На сцената на театъра отново ще оживеят любимите приказни герои.  Първото представление е +Часът на Пепеляшка” на  14 април.  „Малкият принц” е с представления на 21, 24 и 25 април и то на Голяма сцена.

На  26 април децата ще могат да се насладят на „Бременските музиканти”, а на 28 април- на „Храбрият оловен войник”.

 

 

 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?