10 предмета, които привличат щастието и късмета в дома ви

Щастието във всеки дом зависи не само от положителната настройка на хората, които живеят в него. Има куп вещи, които са в състояние да привлекат късмета и благополучието.

Дори голямата пророчица Баба Ванга приживе е казвала, че всеки трябва да се погрижи в къщата си да има предмети със сила, които да привличат късмета и богатството и да отблъскват всичко лошо и да унищожават злите помисли. „Тези неща са като капан за късмета - хващат го за опашката и не го пускат да избяга. Само помнете: те трябва да са истински - камъкът си е камък, дървото си е дърво. И трябва да внимавате как тази вещ е попаднала в дома ви: откраднато или купеното евтино няма да ви донесе нищо добро. Виж, подарената или наследена вещ ще ви помогне много", е казвала петричката пророчица. 

Подкова 

Според народните поверия, подковата носи късмет и здраве. Смята се, че късметът винаги е на кон, а той се нуждае от подкова. Тя ще покаже на късмета пътя към вашия дом. Много е важно да я поставите на правилно място. Само тогава тя ще ви донесе щастие и просперитет и ще прогони от дома ви всички нещастия и болести.

За да я активирате, е необходимо да я запознаете с цялата къща, да й покажете разположението на стаите и да поискате защита и благополучие. Не забравяйте да й споделите, че може да помага. 

Чесън

Най-вероятната причина за раздор в къщата са нечистите сили. Много хора непрекъснато се сблъскват с проблеми при изпълнение на домашните си задължения: чиниите се изплъзнат от ръцете им, скандалите следват един след друг или пък настроението им внезапно се влошава. За да уморите злите сили или да се избавите от лоши очи, можете да използвате чесън. Той може да се превърне в силен талисман, който да предпази дома ви от негативна енергия.

За общо прочистване на къщата е добре да окачите чесън на някое скришно място под тавана, молейки го да ви защити от лоши очи и нечистотии. А прибавяйки го към храната, ще подобрите имунитета си и ще се пречистите от негативното въздействие на недоброжелателите. 

Мед

Тези, които искат къщата им да бъде пълна, трябва да се запасят с много мед. Медът е отлично средство да се харесате на някого. Черпейки госта си с това сладко лакомство, вие му показвате гостоприемността си, а той ще запомни, че домът ви е уютен и отворен за посетители.

Старите хора са обичали да казват: "Мед  в къщата - благоденствие в къщата. Пчелите правят мед и се хранят с мед, а духовете на меда правят добро и обичат сладкото. Трябва да ги гостим с мед, за да работят за късмета и щастието в дома ни". 

Ябълки

Имате ли ябълки в дома си, ще имате от всичко в изобилие. Със своята свежест те ще ви осигурят добро настроение и няма да ви позволят да тъжите. Положителната енергия, която са натрупали в продължение на години, бързо ще проникне в къщата ви и ще я изчисти на всички енергийни нива. 

Икона

Иконата за вярващите е най-силният талисман и помощник. Хората се молят пред нея за съвет, защита и здраве. Иконите могат да отблъснат всички зли сили, надвиснали над вашето жилище.

Мястото на иконите в къщата трябва да бъде избрано разумно.Уважителното и грижовно отношение към светците, изобразени на тях, без съмнение ще донесе мир и спокойствие на всички и ще пречи енергията в дома ви. 

Безопасна игла

Най-разпространеното средство срещу лоши очи е безопасната игла. Щастие в къщата носи не само богатство, но и здравето на обитателите й. Лошите мисли често се промъкват в дома ви с нежеланите гости и понякога е много трудно да се отървете от тях.

За да превърнете безопасната игла в мощен талисман, трябва да я подържите над огън, да я измиете под течаща вода и да я оставите за една нощ, посипана със сол и пипер. На сутринта я помолете да ви защити от нечисти мисли и я  закрепите над входната врата, така че да не се вижда.

Камбанка

Мелодичният звън на камбанката може да върне настроението в дома ви, да прогони всички зли духове и да го предпази от връщането им. Според народните поверия е най-добре звънчето да е от сребро или желязо. Звукът, който издава, трябва да е чист, а не дразнещ.

За да го превърнете в талисман, е достатъчно да го закачите на място, където ще звъни често. Вслушвайте се в звука, който издава. Ако мелодията му се промени и стане тъжна или пък замлъкне, е време да го смените с друго. Това вече е погълнало прекалено много отрицателна енергия.

Сапун

Сапунът е символ на чистота и здраве. С него са свързани изключително много предмети. Само с едно малко парченце сапун, скрито в красива кутийка, привързана с панделка, можете да превърнете банята си в храм на чистата енергия. 

За да го превърнете  в силен амулет, трябва да запалите бяла свещ, да вземете две парченца сапун без химически добавки, да измиете ръцете си до лактите и да изречете следните думи: "Както водата с пяната измива мръсотията, така и сапунът защитава дома ми. От болести, от лоши очи, от  негативи и от скандалите". След това поставете едното парче в банята, а другото - в тоалетната. 

Свещи

Свещите от восък са мощен талисман, който носи благополучие на къщата. Нито един дом не може без свещ,  която е символ на светлината и мъдростта. Най-подходящи за това са църковните свещи.  Направете домашен обред за прочистване, помолете за защита и светлина в дома и в душата си. Поставете запалената свещ пред икона или й намерете място в източната страна на дома си.

Огледало

Кръглото огледало в дървена рамка е отличен талисман. В дом, в който цари спокойствие и взаимно разбирателство, то абсорбира положителната енергия и я връща стократно. Не приближавайте към огледалото в лошо настроение, не се карайте пред него и не проклинайте. 

За да го превърнете във вещ за защита, навлажнете чиста тъкан с любимите си аромати и минете повърхността му с кръгови движения. Оставете за една нощ пред него красива дълбока чиния, пълна със символични предмети -  монета за просперитет, четка за красота, семейна снимка за благополучие, и помолете за защита.

източник: jenata.blitz.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?