Учени дебатират за жените и пола

Автор на публичната лекция е проф. д-р Красимира Даскалова от СУ „Св. Климент Охридски“

Публична лекция на тема: „Жените в историята и история на жените и пола“ ще изнесе днес в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ проф. д-р Красимира Даскалова. Лекцията ще се проведе от 13.30 часа в 16-а аудитория на сградата на Философско-историческия факултет на ПУ - ул. „Костаки Пеев“ №21, в близост до Ректората.

Проф. д-р Красимира Даскалова е преподавател във Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и има научни интереси в областта на модерната европейска културна история. Публикува изследвания върху историята на жените и взаимоотношенията между половете в България и Източна Европа. Специализира в тези нови за българската историография полета в Европа, САЩ и Япония, преподава в различни европейски университети.

Проф. Даскалова е член на бордовете на специализирани европейски периодични издания, президент на Световната федерация за изследвания по история на жените (International Federation for Research in Women’s History) 2005-2010, председател на Управителния съвет на Българската асоциация на университетските жени (БАУЖ). От 2007 г. е редактор на Aspasia. The International Yearbook of Central, Eastern and Southeastern European Women’s and Gender History, периодично издание, публикувано от Berghahn Books, New York and Oxford.

Срещата-разговор с проф. д-р Красимира Даскалова се организира от катедрата по „История и археология“ във Философско-историческия факултет на Пловдивския университет.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?