вторник, 16 Януари 2018 17:03 ч.

Целият град се включва в "Да изчистим България заедно"

13.09.2017   |   17:33
Прочетена: 423   |
Коментари: 0
Целият град се включва в "Да изчистим България заедно"

На 16 септември 2017 г. (събота) за пореден път ще се проведе най-мащабната доброволческа инициатива у нас „Да изчистим България заедно!”. Тя цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

Главната роля в инициативата е поверена на гражданите, които с действията и начина си на мислене, се превръщат от доброволци за един ден в неизменни посланици на каузата да направим България чиста.

Кампанията е част от събитията, които са предвидени в програмата на Община Пловдив за отбелязване на „Европейската седмица на мобилността” от 16-22 септември и всички следват темата „Чиста, споделена и интелигентна мобилност".

В тази връзка от общинската дирекция „Екология и управление на отпадъците“ апелират: „Елате с велосипед или пеша до мястото, където ще се включите в кампанията „Да изчистим България заедно”.

Началото ще бъде поставено в 10:00 ч., като временни пунктове за раздаване на материали (чували и ръкавици), необходими за почистването ще се обособят на следните места в града:

- „Данов хълм” - пред Радио и телевизионен център;
- Парк „Лаута” – до „Парк-хотел Пловдив”;
- Парк „Лаута”- беседката до барбекюто;
- Гребна база - пред ресторант „Гребеца”;
- Гребна база „Розариум” - на алеята зад Братската могила до кучешката площадка;
- Гребна база - Отрезвителя;
- „Младежки хълм” - до Детската железница;
- Хълм „Бунарджика – до паметника на „В. Левски”.
- Северният бряг на река Марица (тревните площи) - до магазин „Лекси” в близост до детски център „Тон Бонбон” ;
- Кв. „Гладно поле” - пред администрацията на р-н Източен;
- Парк "Източна Румелия" на ул. „Кукуш”;
- Надлез „Родопи” – тревни площи.

Чували и ръкавици ще бъдат раздавани на гражданите в обявените 12 временни пункта минути преди старта и по време на самата акция, също така материали за почистването ще се раздават през целия ден във всички районни администрации.

В кампанията предварително са заявили участие, както доброволци от различни компании, общински и държавни институции, така и много граждани. /Марица.бг

 


Топ новини
Луднахме по джаджи за чист въздух
16.01.2018   |
15:20   |
331
Коментари: 0
Пловдивчани масово си купуват машини за пречистване на въздух. Заради замърсяването с фини прахови частици, за което все по-често се говори в града, семейства са готови да дадат...