четвъртък, 18 Януари 2018 09:31 ч.

Тръмп ядоса ООН, нарече Африка „мизерна дупка“

12.01.2018   |   19:26
Прочетена: 395   |
Коментари: 0
Тръмп ядоса ООН, нарече Африка „мизерна дупка“

Доналд Тръмп отново се изложи и този път с думите си сериозно ядоса ООН. Американският президент попитал в разговор вчера защо им е на САЩ да приемат имигранти от Хаити и държавите в Африка, които били "мизерни дупки"

Това изказване не може да се определи като друго освен като расистко, каза на пресконференция в Женева Рупърт Колвил, говорител на Върховния комисариат на ООН за правата на човека. Не може да наричаш "мизерни дупки" цели страни и континенти и поради тази причина цялото им население - което не е бяло - да не е добре дошло", каза той.

Изказването на Доналд Тръмп беше определено за шокиращо, срамно и расистко. Той изрази своите предпочитания откъде да са имигрантите. Така например президентът би приел такива от Норвегия, но не и от други африкански страни.

Белият дом не е направил опит да отрече думите на Доналд Тръмп. Няколко часа след излизането на информацията за себе си обаче самият Тръмп коментира своята постъпка. В социалната мрежа Twitter той написа: „Това не беше използваният език“.


Топ новини
Бъдещето на тепетата: Само план не стига, иска се и работа
18.01.2018   |
08:24   |
204
Коментари: 0
Тепетата са символите на Пловдив и ние имаме план за тяхното управление. Това заяви през 2012 г. кметът на града Иван Тотев. Шест години по-късно, в началото на 2018-а,...