четвъртък, 18 Януари 2018 09:24 ч.

Стягат буферен паркинг за автобуси в район "Централен"

Така ще се изтеглят возилата с туристи, спиращи на Източната порта, без да правят задръствания
13.01.2018   |   08:10
Прочетена: 1347   |
Коментари: 0
Стягат буферен паркинг за автобуси в район "Централен"

Изграждането на буферен паркинг за автобуси в пространството между ул. „Мортагон” и бул. „Шести септември” планира за тази година администрацията на район „Централен”. Теренът е до някогашния кореком на булеварда. Идеята е автобусите с туристи, които спират на площад „Александър Малинов” до Източната порта”, след това да се изтеглят на този паркинг, за да не блокират движението. Мястото ще е достатъчно за спирането на 12 автобуса, като се планира в ненатоварени с туристически посещения дни там да могат да паркират и леки коли.

„Обмисляме възможността през нощта да предоставим паркинга за автомобили, но срещу ангажимента в 8 сутринта те да са го освободили. Там ще има охрана, така че вероятно този вариант ще е привлекателен за живеещите наоколо”, съобщи кметът на „Централен” Георги Стаменов. Каква ще тарифата за „нощувка” на автомобил, тепърва ще се обмисля, а след това цената трябва да бъде одобрена и от Общинския съвет.  

Теренът ще бъде благоустроен по всички правила - с изграждане на отводнителна система и осветление и поставяне на настилка, която може да издържи на тежестта на автобусите. По предварителни разчети новият паркинг ще струва около 200 000 лева.


Топ новини
Бъдещето на тепетата: Само план не стига, иска се и работа
18.01.2018   |
08:24   |
204
Коментари: 0
Тепетата са символите на Пловдив и ние имаме план за тяхното управление. Това заяви през 2012 г. кметът на града Иван Тотев. Шест години по-късно, в началото на 2018-а,...