четвъртък, 18 Януари 2018 09:23 ч.

Пазарджишки полицаи подкрепиха протеста в София

12.01.2018   |   22:05
Прочетена: 167   |
Коментари: 0
Пазарджишки полицаи подкрепиха протеста в София

Пазарджишки полицаи се присъединиха към колегите си, които протестираха снощи в София. От централата на профсъюза са решили да не отменят планираните митинги. Първите бяха вчера от 16,30 часа на кръстовищата между булевардите „Брюксел“ и „Цариградско шосе“, както и на Орлов мост. Недоволните посрещнаха гостите от Европа, носейки лозунги с искане за 15-процентно увеличение на основните заплати и нов закон за МВР. 

Присъствието на наши представители бе по-скоро морална опора, съобщи председателят на пазарджишката структура на Синдикалната федерация на служителите от МВР Петър Цоков.  По думите му масовост не е постигната само защото целта на проявата била да се покаже пред пристигащите делегации, че има такъв проблем. Освен това часовете за протестите били оповестени в последния момент, а и се паднали в неудобно време, когато повечето полицаи са служебно ангажирани, обясни синдикалистът.

На обещания с времето се научихме да не вярваме, коментира Цоков уверенията на премиера, че част от исканията на полицаите ще бъдат изпълнени. Според него обещаното не е като свършеното, а в случая премиерът се опитва да си спечели време и спокойствие.

Насрочена е и следваща дата за протести - 25 януари. 

Над 20 служители от ОДМВР - Пазарджик бяха командировани за охраната на пристигащите в София делегации. Те също носеха на реверите си значки с надпис: „Протест! За достойно заплащане!“, така че синдикалните искания да станат достояние на високите гости, обясни още Цоков.


Топ новини
Бъдещето на тепетата: Само план не стига, иска се и работа
18.01.2018   |
08:24   |
204
Коментари: 0
Тепетата са символите на Пловдив и ние имаме план за тяхното управление. Това заяви през 2012 г. кметът на града Иван Тотев. Шест години по-късно, в началото на 2018-а,...