вторник, 16 Януари 2018 17:00 ч.

Обвинен за кражба на лимузини потъна вдън земя

13.09.2017   |   18:50
Прочетена: 465   |
Коментари: 0
Обвинен за кражба на лимузини потъна вдън земя

Районният съд в Пловдив не успя да открие подсъдимия Симеон Папагеоргиу, който не се яви на съдебното заседание вчера. Срещу него е повдигнато обвинение, че в периода 20 юли 2009 г. до 29 януари 2010 г. в Пловдив противозаконно е присвоил 3 леки автомобила - “Мерцедес Бенц”, “Тойота Ленд Круизер” и БМВ на обща стойност 70 000 лева, собственост на гръцка фирма.

Поради отсъствието на Папагеоргиу съдът не даде ход на делото. Стана ясно, че подсъдимият не е бил намерен на адреса му. Според една от версиите, той изтърпява наказание „лишаване от свобода“ в Кипър, където е бил задържан, заедно с двама българи, за притежание на около 1.6 кг кокаин, с цел разпространение.

Последно той е регистриран да влиза в България на 16 май 2014 година. Оттогава няма данни той да е напускал страната ни. Адвокат Тошкова, която е поела защитата на подсъдимия, се е чула с него по телефона. Той се е обадил от кипърски затвор, където бил осъден на 10 години за наркотици, но обжалвал. Оттогава тя не е поддържала връзка с него.

Съдът взе решение да отмени делото за 15 ноември, като на следващото заседание ще бъдат призовани и ощетените лица. Дотогава ще се търси отговор на въпроса къде е подсъдимият, дали е в затвора, на какво основание е там и колко остава от наказанието му? За целта съдилището ще търси помощ от Дирекцията за международно сътрудничество към МВР.


Топ новини
Луднахме по джаджи за чист въздух
16.01.2018   |
15:20   |
331
Коментари: 0
Пловдивчани масово си купуват машини за пречистване на въздух. Заради замърсяването с фини прахови частици, за което все по-често се говори в града, семейства са готови да дадат...