четвъртък, 18 Януари 2018 09:34 ч.

Кмет се превърна в бездомник за два дни

08.08.2017   |   11:02
Прочетена: 958   |
Коментари: 0
Кмет се превърна в бездомник за два дни

В течение на четири месеца американският политик Бен Макадамс пазел от всички своята тайна за необикновените си преживявания. Той го споделил на най-близките си хора, но на журналистите не казал и дума, за да не изглежда всичко, че е рекламна акция. Още през март, няколко дни преди да внесе решение относно мястото за строителство на нов център за бездомни, което най-вероятно щяло да доведе до ярост потенциалните му избиратели, Бен Макадамс, член на Демократическата партия от щата Юта, отишъл в най-криминалния район на окръг Солт-Лейк без пари и документи.

Облечен само в джинси и суичър, кметът изкарал два дни и три нощи сред бездомниците и наркоманите в района Рио Гранде. Според думите му, този опит бил "шокиращ" поради много причини. На Макадамс му се удало да разбере лично кои са проблемите, изискващи незабавно решение: безкрайната употреба на наркотици, насилието и мелетата в приютите, като цяло това била една доста небезопасна среда. Той разбрал защо много от бездомниците предпочитат да остават на улицата на минусови температури, отколкото да влязат да пренощуват в приют.

Кметът пазил в тайна преживяването си в течение на четири месеца, но все пак някои издания успели да го разсекретят и Макадамс дал интервю за Desert News. Той признал, че жителите на Солт-Лейк са много гневни от това, че до тях ще бъде построен център за хора без дом. Макадамс чувствал, че на срещите си с жителите е изпуснал някаква важна информация и решил от първо лице да се запознае с проблемите. След експеримента, той стигнал до извода, че новият център трябва кардинално да се отличава от приютите, които са строени преди това. Това, според него, трябва да е място, лишено от насилие и наркотици, където бездомниците ще бъдат в благоприятна среда и ще се чувстват в безопасност. Особено той бил шокиран от това, че в такова обкръжение растат деца - Макадамс даже видял млада жена с дете-аутист. Той се заклел да направи по-добър животът на тези деца.

 

Кмет се превърна в бездомник за два дни

Топ новини
Бъдещето на тепетата: Само план не стига, иска се и работа
18.01.2018   |
08:24   |
204
Коментари: 0
Тепетата са символите на Пловдив и ние имаме план за тяхното управление. Това заяви през 2012 г. кметът на града Иван Тотев. Шест години по-късно, в началото на 2018-а,...