четвъртък, 18 Януари 2018 09:48 ч.

Иван Тотев регистрира днес кандидатите на ГЕРБ

20.02.2017   |   08:00
Прочетена: 2025   |
Коментари: 32
Иван Тотев регистрира днес кандидатите на ГЕРБ

Кандидатдепутатската листа на ГЕРБ за Пловдив ще регистрира днес в 16-та РИК кметът Иван Тотев, който е и градски лидер на партията. Бившият премиер Бойко Борисов води за трети път. Веднага след него е Менда Стоянова, шеф на парламентарната комисия по финанси и бюджет в 43-ото Народно събрание и депутат в три поредни парламента.

Отново на челните позиции е екс министърът на културата и известен скулптор Вежди Рашидов. На четвърто и пето място са подредени бившите  народни представители Атанас Ташков и Димитър Лазаров. След тях на шеста позиция е екс зам.-кметът по транспорт, сега шеф на отдел в ДАИ Александър Държиков.

Неколцина общинари са удостоени с честта да се преборят ГЕРБ да се върне на власт. Това са общинските съветници Ясен Михайлов и Атанас Узунов, който е и административен директор на  ПФК „Локомотив“. Футболната легенда Петър Зехтински, който за кратко беше зам.-кмет по спорта, а сега оглавява дирекция в общината, ще трупа гласове за ГЕРБ сред спортистите от девето място. Още двама общински съветници -  Пенчо Малинов и бившият кмет Спас Гърневски, са включени в листата.

Досегашните депутати Петър Петров и Стефан Дедев този път са пратени на неизбираеми места - 12- то  и 13-то. Мандатите за Пловдив са 11.  

Регистрацията приключва утре в 17 часа. Времето ще бъде удължено, ако някой чака на опашка, каза шефът на 16-та РИК Тодор Тодоров. За 22-ри е насрочен жребий за номера на бюлетини./Марица.бг


Топ новини
Бъдещето на тепетата: Само план не стига, иска се и работа
18.01.2018   |
08:24   |
204
Коментари: 0
Тепетата са символите на Пловдив и ние имаме план за тяхното управление. Това заяви през 2012 г. кметът на града Иван Тотев. Шест години по-късно, в началото на 2018-а,...