Печено агнешко с пресни картофки
- 14:28, 17.04.2014
- 14:32, 17.04.2014
- 2724
- 0
Идеална комбинация за чакани гости по празниците.
Продукти:
1 агнешки бут
1,5 кг пресни картофи (дребни)
2 с. л. светъл соев сос
100 г краве масло
2 с. л. мед
5 скилидки чесън
3 клонки розмарин
1 ч. л. пипер меланж
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Върху агнешкия бут се правят не много дълбоки прорези.
Стритият на паста чесън се смесва с малко сол, соевия сос, меда, 80 г от маслото, една наситнена клонка розмарин и пипера и се разбърква добре.
Картофите се нареждат в тавата за печене и се овкусяват с останалото разтопено масло и сол.
Агнешкото се намазва добре от всички страни с ароматната смес и се поставя върху картофите, наливат се 150 мл вода и се слагат останалите клонки розмарин.
Ястието се пече в загрята на 160 градуса фурна за 2 часа до готовност на месото.
Ако желаете да се получи коричка, през последните 15 минути, градусите може да се повишат на 220.
Съвет:
По желание вместо вода може да сложите светла бира.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни