Печено агнешко с пресни картофки

Идеална комбинация за чакани гости по празниците.

Продукти:

1 агнешки бут
1,5 кг пресни картофи (дребни)
2 с. л. светъл соев сос
100 г краве масло
2 с. л. мед
5 скилидки чесън
3 клонки розмарин
1 ч. л. пипер меланж
сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Върху агнешкия бут се правят не много дълбоки прорези.

Стритият на паста чесън се смесва с малко сол, соевия сос, меда, 80 г от маслото, една наситнена клонка розмарин и пипера и се разбърква добре.

Картофите се нареждат в тавата за печене и се овкусяват с останалото разтопено масло и сол.

Агнешкото се намазва добре от всички страни с ароматната смес и се поставя върху картофите, наливат се 150 мл вода и се слагат останалите клонки розмарин.

Ястието се пече в загрята на 160 градуса фурна за 2 часа до готовност на месото. 

Ако желаете да се получи коричка, през последните 15 минути, градусите може да се повишат на 220. 

 

Съвет: 
По желание вместо вода може да сложите светла бира.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?