Опасни тайни: Пласмасови ли са кренвиршите?!?

От пластмаса ли са кренвиршите? При тях суров тежи 85 грама, а опечен 81 грама. Разликата между сурово и печено кебапче е 10 грама. Това констатира шеф Петров, който направи експеримент и опече на скара няколко кренвирша и няколко кебапчета, закупени от хранителна верига.

85% от месото на български пазар е вносно. Това сочи официалната статистика. Интересно как се отразява това на качеството на месните продукти и по какъв начин се контролира тяхното съдържание? Поводът за експеримента е сигнал на зрители, че продуктите издават странен звук при термична обработка. В експеримента се включи и професионалния готвач шеф Петров, пише БЛИЦ.

„Месото в кренвиршите трябва да е между 20% и 60%. У нас е около 25%. После имаме 70% вода. Всички знаят, че когато сложим кренвиршите във вода, започват да гърмят. Това става заради пълнителите, които са вътре. Просто тези пълнители абсорбира вода. Кренвиршът може да стигне до 70% вода. Просто кренвиршът е много фино смляна консистенция. Не е вредно, ако се направи добре. Въпросът е докъде сме стигнали с тези пълнители, за да знаят хората какво ядат. От малък си варя кренвирши, а те се надуват все повече и повече. Това значи, че пълнителите стават все по-добри и по-добри. Според статистиката в пилешките кренвирши може да има до 70% вода”, обяви шеф Петров.

Професионалният готвач измери в ефир колко тежи едно кебапче в сурово състояние и опечено. Резултатът бе интересен – сурово кебапчето тежи 41 грама, а опечено 31 грама. Това означава 30% вода.

При кренвиршите – суров тежи 85 грама, а опечен 81 грама.

„Това е все едно кренвиршът е пластмаса. Нормално е в един хранителен продукт да има мазнини и вода и те да се загубят при печене. При кренвиршите все едно слагаме пластмаса и вадим пластмаса. Това означава, че ядем пластмаса и организмът ни преработва пластмаса. Трябва да зададем въпрос на производителя какво има в кренвиршите, за да не се намалява теглото им при термична обработка”, каза още шеф Петров.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
RRR

RRR

06.04.2015 | 16:51

Не знам какво има, но са много гадни и безвкусни. От 20години не ги купувам.

Отговори
0 0
ццццц

ццццц

06.04.2015 | 02:12

От свински кожи и отпадъчни боклуци.

Отговори
0 0
Пацо

Пацо

26.03.2015 | 20:41

Проблема е в мизерията не в кремвиршите. Всички знаят, че там няма месо. Всички знаят, че не може сиренето да е под 6 лева а кашкавала под 10 лева. Как каймата е на цената на ушите и краката? Тва никъде в света го няма. Що за кайма е си представете дето струва колкото крака и уши т.е. 5 лева. Знаем го и правим компромиси поради една или друга причина. После купуваме лекарства менте и много по-скъпи от вносните за да се лекуваме. Май прехода на това ни научи. Изкуфяхме от тия реклами и сериали и не само.

Отговори
0 0
Добър ден

Добър ден

25.03.2015 | 10:38

Има соя има и целулоза и много подправки, това е основната съставка на всички колбаси, затова и не се променя теглото при термична обработка. Месо е трудно да са каже дали има. Виж от чиста пластмаса е маргаринът, просто малка редукция на процеса при получаването му и във фабриката за маргарин могат да отливат спокойно пластмасови столове, маси и кофи. Да ви е сладко!

Отговори
0 0
Правописът!

Правописът!

25.03.2015 | 10:31

Моля, следете за правописа! Вижте заглавието! ПласТмасови се пише.

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?