Майстор пекар: Хубавият козунак се прави с домашно масло

Тайната за хубавия козунак е само една - в качествените продукти. Хубав козунак се прави с истинско краве масло и мляко от родопска крава и домашни яйца от свободно гледани кокошки. Без други мазнини. Навремето бабите ни са нямали олио, а свинската мас се е използвала за готвене, издава майстор пекарят Георги Лефтеров. В момента и той, и колегата му Димитър Йолтов не спят, за да изпълнят всички поръчки за козунаци. Въпреки това ще замесят козунаци и за семействата си.

Боядисването на яйцата обаче Георги Лефтеров е оставил на трите си деца. Майсторът разказва, че в дома му не се използват купешки багрила. „Използваме стария бабешки метод. Шарим яйцата с малини. Тайни обаче не издаваме, тъй като всяка къща си пази рецептите, за да може да се хвали пред всички комшии с най-красивите яйца”, с усмивка посочва хлебарят.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Тцъ, ъ-ъъ

Тцъ, ъ-ъъ

28.04.2016 | 10:16

не е верно с яйца на прах жълта боя и палмово масло е оригиналната рецепта.

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?