Канадци, пазете си говедата
- 09:50, 31.01.2015
- 09:52, 31.01.2015
- 1334
- 2
Похвално, че един работлив карловец вече ще храни с карловска луканка канадците (виж стр.1 на "Марица Уикенд"). Там се произвеждало лесно, защото му доставяли суровината точно в 6.00 всеки ден. В България суровина няма. Има изпечени вносители, изпечени митничари и изпечени политици. И сурова демокрация. Но истинските говеда ги изклаха още в края на Татовата епоха и вече ги познаваме в дълбоко замразен вид. Останаха само 240 броя, които си ги реанимираме през 4 години, но те не стигат и за разплод.
Говедовъдството оцеля и в чиновническия сектор, там се множат при всяко съкращение и няма как да ги заменим с електронен вариант, защото ще гракнат природозащитниците. Месодайните се поумножиха и в тъмната икономика, наречени гальовно "скандални бизнесмени", но там периодичният отстрел балансира популацията им. Помага им и анималистичният съд - докато той се наумува, те вече лудуват из островите. Оцеляха и в доста тв шоута, където мъжките екземпляри си развяват бичия атрибут, а женските се хвалят със силиконови вимета. В резултат на което стават любими звезди на народа и формират подрастващи теленца.
Затова ще правим луканка в Канада и Латинска Америка, където хората си отглеждат естествени говеда. Само че, ако там нахлуят гореизброените нашенски акселерати, не само ще изколят животните им, но и ще покажат на американците какво значи универсално говедо.
Ала за това да му мислят Стивън Харпър, Обама и Дилма Русеф.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни