Камелия Воче: Бохемите са най-големите кулинари

Пучини обичал вкусните ястия, а Наполеон бил немърлив към храната, казва певицата

Още в древни времена са съществували всички храни, които ние сега оценяваме много високо - като трюфелите и морските дарове. И тогава са били предпочитани,  разказва Камелия Воче. Талантливата певица разбрала това, докато работила по втората си готварска книга „В кухнята с Камелия Воче 2”.

В нея Камелия включва изключителни рецепти, любими на велики личности като Джовани Бокачо, Рафаело, Пучини, Росини, Мария Антоанета...  В библиотека в Северна Италия се натъкнала на интересни истории от  живота на гениите, свързани с храната, които певицата съчетава в книгата си заедно с рецептите.

 „Големите имена като Верди и Микеланджело почти не са забелязвали храната”, отбелязва певицата. Хапвали са, каквото им попадне под ръка. При тях храненето е било между другото. Случвало се е да работят върху великите си творби дни наред, без да сложат нищо в устата. Карали го само на вода и кора сух хляб. За тях храната била това, което сътворявали в момента, то ги е подхранвало с енергия и ги е държало на крака много дълго време, без да помислят за каквото и да е ястие. Наполеон също бил страшно немарлив към гозбите. Той се хранел толкова неправилно, че си предизвиквал болести. Ала въпреки това бил един от символите на мъжественост и борбеност. 

Но е имало и друг тип творци, които са били бохеми, обичали жените, виното и хубавия живот. Те са били и големите кулинари. Любители на вкусните ястия били Джакомо Пучини, Джовани Бокачо, Доницети. Тези артистични личности  обръщали голямо  внимание на храната, дори са оставили собствени рецепти, казва Камелия.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?