Вкусна зимнина: Домашно сладко за палачинки

Сезонът за подготвяне на зимнината е в разгара си. Вярно е, че вече можем да си купим всичко от магазина през цялата година, но все пак най-вкусни си остават домашно приготвените сладка и конфитюри. Затова ви предлагаме лесна рецепта за домашно сладко, с което да гарнирате неделните палачинки.

Продукти:

Дюли - 3 кг

Ябълки - 3 кг

Захар - 1.5 кг

Лимонена киселина

Индрише - стръкчета, по желание

Начин на приготвяне:

Почистете дюлите и ябълките, като ги обелите и ги отделите от семките. Почистените дюли може да слагате в леко подкиселена вода, за да не почерняват. Нарежете плодовете на малки парченца, а през това време сложете вода и захар в голям съд на котлона, за да приготвите захарния сироп. Щом той леко се сгъсти, прибавете нарязаните дюли и ябълки. Успоредно с това може да сложите и обелките от плодовете да поврат за 15 минути с малко вода. Прецедете течността към парченцата плодове и оставете да ври, докато се сгъсти сладкото. Накрая добавете лимонена киселина и индришето по желание. Още топло разпределете сладкото в сухи затоплени бурканчета, затворете ги и стерилизирайте за 10 минути.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?