Вкусна зимнина: Домашно сладко за палачинки
- 17:55, 10.10.2015
- 17:56, 10.10.2015
- 1353
- 0
Сезонът за подготвяне на зимнината е в разгара си. Вярно е, че вече можем да си купим всичко от магазина през цялата година, но все пак най-вкусни си остават домашно приготвените сладка и конфитюри. Затова ви предлагаме лесна рецепта за домашно сладко, с което да гарнирате неделните палачинки.
Продукти:
Дюли - 3 кг
Ябълки - 3 кг
Захар - 1.5 кг
Лимонена киселина
Индрише - стръкчета, по желание
Начин на приготвяне:
Почистете дюлите и ябълките, като ги обелите и ги отделите от семките. Почистените дюли може да слагате в леко подкиселена вода, за да не почерняват. Нарежете плодовете на малки парченца, а през това време сложете вода и захар в голям съд на котлона, за да приготвите захарния сироп. Щом той леко се сгъсти, прибавете нарязаните дюли и ябълки. Успоредно с това може да сложите и обелките от плодовете да поврат за 15 минути с малко вода. Прецедете течността към парченцата плодове и оставете да ври, докато се сгъсти сладкото. Накрая добавете лимонена киселина и индришето по желание. Още топло разпределете сладкото в сухи затоплени бурканчета, затворете ги и стерилизирайте за 10 минути.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни