Вижте кои храни и напитки причиняват рак!

Почти всяка евтина газирана напитка, снакс, чипс или полуфабрикат са в състояние да причинят рак. И това не е злокобна тайна, която производителите на тези продукти крият.

Напротив, рискът за различните болести и опасните съставки са обявени в съдържанието на опаковките и стоят закодирани под онези десетки досадни Е-та, за които всички знаят, че не са полезни, но с лека ръка подминават и настървено отварят пакета.

Източник: gotvach.bg

Невъзможността винаги да си приготвяме прясна и питателна храна, ни кара все по-често да консумираме полуготови продукти, които само с няколко минути претопляне в микровълновата са готови за консумация.

И макар все по-често да се изтъкват вредите на полуфабрикатите и газираните напитки, повечето от нас сякаш нарочно се стараят да не обръщат внимание на тревожната статистика и на видовете консерванти, които “красят” задната страна на опаковката. Ето ги и тях:

Много опасни: 123

Опасни: 102, 110, 120, 124, 127

Забранени: 103, 105, 111, 121, 125, 126, 130, 152, 181

Ракообразуващи: 131, 142, от 210 до 217, 239, 330

Подозрителни: 104, 122, 141, 150, 151, 153, 171, 173, 180, 240, 241, 477

Вредни за кожата: 230, 232, 233

Разстройва вътрешностите: 221, 222, 223, 224, 226

Унищожава витамин В12: 220

Вредни за храносмилането: 338, 339, 340, 341, 407, 450, 461, 462, 463, 465, 466

Разстройва кръвното налягане: 250, 251, 252

Екзема: 311, 312

Холестирин: 320, 321

Избягвайте всички продукти, в чието съдържание откриете присъствието на някои от тези индекси. Болестните състояния, които те са в състояние да причинят не са пожелателни, а напълно реални и именно затова са обявени и систематизирани в таблица.

Особено опасни полуфабрикатите и газираните напитки са за бременните и подрастващите. Когато купувате полуфабрикати, обърнете особено внимание на 3 компонента:

- растителните белтъчини – те обикновено се правят от соя, а много изследвания са доказали, че соята се намесва в работата на половите хормони. Това е особено опасно за развитието на плода, когато се формират половите органи, а също така в детската и юношеската възраст, когато те се развиват.

- фосфатите – могат да бъдат посочени като дифосфати, пирофосфати, трифосфати, полифосфати или хранителни добавки Е450, Е451, Е452.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
клошаря Петко

клошаря Петко

30.11.2015 | 18:19

Слушайте мен - всяка храна е полезна, когато си гладен като куче. От собствен опит го знам. Търсете в МОЛ \"Контейнер\" - \"пролет, лято, есен, зима, в магазина всичко има\"...

Отговори
0 0
селянка

селянка

30.11.2015 | 16:35

Добре де, непрекъснато ни се промива мозъка с това кои храни са вредни. Стана ясно, че почти всичко е вредно. Какво да ядем тогава? Кажете кое не е вредно , и от него да си купуваме и да се храним.Ами като е вредно, защо не се вземат мерки да се произвеждат не дотам толкова вредни храни, да се засегне хранителната индустрия, тя е тази, която ни трови и тъпче продуктите с тези отрови. От всичко казано не разбирам какво може да се яде!

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?