Алфатар измисли рогачката - яде се само веднъж в годината

Рогачка се нарича точено ястие, което в силистренския град Алфатар се приготвя само веднъж в годината - на Задушница преди Заговезни - и се раздава в памет на мъртвите. То е като баница, но и се различава от нея.

Това съобщиха познавачи на алфатарските традиции на завършилия късно снощи Празник на житото и хляба, на който алфатарци осветиха пшеницата за посев, съобщи БЛИЦ.

Участваха около 70 майстори-кулинари с баници, мекици, пърленки, содени питки, халва и дори с пита-тенджера със събрани в нея сарми. За пръв път на площада в Алфатар бе показано как се приготвят някои от хлебните изделия. /Марица.бг


Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?