3000 лв. глоба за кмета на Пазарджик за клевета и обида на адвокат

Районният съд в Пловдив определи глоба от общо 3000 лв. за кмета на Пазарджик Тодор Попов за изречени клевета и обида по адрес на пазарджишкия адвокат Валери Стоянов по време на пресконференция. Делото бе заведено от адвокат Стоянов за изречени обидни квалификации по негов и на колегата му Валентин Табаков адрес, пред журналисти на 14 април, м.г., в тяхно отсъствие. То бе гледано в пловдивския съд, защото в районния съд в Пазарджик всички магистрати си направиха отвод по делото, пише "24часа"

Съдът в Пловдив освобождава от наказателна отговорност пазарджишкия кмет и му налага административно наказание -глоба, съобщи адвокат Хари Харалампиев, който защитава интересите на Попов. Според Харалампиев решението е незаконосъобразно и той вече е подал жалба от името на клиента си пред пловдивския окръжен съд.

"На пресконференцията Тодор Попов е казал, че адвокат Стоянов е идвал преди години в неговата кантора да се топли, защото не е искал да пуска отопление в своя офис. Пред съда това бе потвърдено от свидетели. Има решение на ВКС, отпреди години, по подобен казус, според което Тодор Попов трябваше да бъде оневинен напълно.", обясни Хари Харалампиев.

Валери Стоянов също не е доволен от решението на пловдивските магистрати и също ще го обжалва.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Митки

Митки

29.04.2015 | 09:15

До кога този мафиот ще е кмет а не в зандана.

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?