1000 лева глоба за лоша майка

Гюрга Ангелова зарязала 2-месечното си бебе в коптор в Столипиново, каката бъркала с игла в ухото му

Лоша майка отнесе 1000 лева глоба от съда заради това, че зарязала шестмесечното си бебе в коптор. Гюрга Ангелова е създала опасност за живота и здравето на сина си, като го е оставила без надзор, смятат съдиите. Небрежната родителка ще трябва да плати и разноските по делото от 220 лева.

През август 2014 г. Гюрга подала заявление за избор на личен лекар на новородения Исмаил. Завела го на преглед едва през октомври. Лекарката открила тежък дерматит и възпаление на ухото. Оказало се, че 12-годишната кака на бебето му чистила ухото с игла. В края на януари лекарката подала сигнал за лошото състояние на бебето до социалната служба. На 10 февруари м.г. инспектори отишли на проверка на адреса. Заварили мъжа на Гюрга, който обяснил, че е баща на двете деца и си стягат багажа да се местят в пазарджишко село. Той гарантирал, че ще се грижи за момченцето и сестра му.

Същия ден социалните работници се връщат повторно в бараката и заварват ужасяваща гледка. Вратата е вързана с тел. Отвътре се чува бебешки плач. Малкият Исмаил е оставен сам в студа. Детето е с кожа, разранена от краста. В коптора няма вода, нито ток. В това време майката се връща. Социалната работничка  подава бебето, Гюрга го грабва и хуква да бяга. Стига се до намесата на полицията. 

Бебето е настанено в УМБАЛ "Свети Георги". Лекарите са скандализирани от лошия му вид, спад в теглото, кожните възпаления. Стабилизират го със серия от реанимационни мерки. 

Заради чистото съдебно минало на Гюрга съдът я наказва само с глоба от 1000 лева. Детето е пеленаче, изключително безпомощно и нуждаещо се от грижи, няма извинителни основания за обвиняемата, аргументира решението си съдия Димитър Кацарев. 

Засега

С помощта на социалните служби Исмаил е настанен в приемно семейство, тъй като оставането му при Гюрга е опасно за живота му. Кака му също е изведена от студената и мръсна барака. Момиченцето е настанено в дом. Срещу майката е повдигнато обвинение за това, че е подложила на опасност физическото развитие на бебето си и го е оставила без надзор.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?