Ново разписание на БДЖ буни духовете - Marica.bg
сряда, 04 Май 2016 14:46 ч.

Ново разписание на БДЖ буни духовете

Причината е в ремонта на жп линията Септември - Пловдив
Автор: ПАЗАРДЖИК Илияна ПЕТРОВА
29.11.2013   |   11:36
Прочетена: 1413   |
Коментари: 0
Ново разписание на БДЖ буни духовете
Снимка: Много от пътниците в региона са недоволни от съкратения вариант на разписанието на влаковете

Заради ремонтните дейности по жп гара Пазарджик и тези, които текат по трасето Септември - Пазарджик се налага за превоз на пътници да се ползва само една от двете действащи линии. Това е и причината за недоволството на пътниците, които сутрин ползват треновете, за да се придвижат до училище или работното си място.


Съкратеният вариант на влаковете влиза в сила от 16 декември, но това е неизбежно, тъй като иначе няма как да се работи по линиите. Дейностите са планирани да продължат през следващите две години. Промените касаят хората предимно от Белово и Септември. В момента върви и подписка за запазване на досегашното разписание. Събрани са около 170 парафа на хора, които са против новото разписание.

Министър сложи началото
Преди десетина дни лично министър Данаил Папазов сложи началото на ремонта на жп гара Пазарджик. Вече е в ход и модернизацията на железопътната отсечка Септември - Пловдив. Сключените договори по проекта към момента са на обща стойност над 257 млн. лева и с неговото завършване през 2015 г. влаковете, преминаващи през Пазарджик, ще могат да се движат със 160 км/ч.

 


Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Моля, спазвайте добрия тон.
Коментари (0)
напиши коментар
Код за сигурност:
Топ новини
Областният спря паркоместата за 15 лв. пред блока
04.05.2016   |
14:04   |
376
Коментари: 1
Областният управител Здравко Димитров върна на поправителен наредбата Общинския съвет, която въвежда възможността за паркиране на определено място пред блока срещу 15 лв. на...