събота, 28 Ноември 2015 22:10 ч.

Нова поредица шведски любовни романи за лятото

Автор: Ева ПУМПАЛОВА
29.07.2012   |   08:03
Прочетена: 2039   |
Коментари: 0
Нова поредица шведски любовни романи за лятото

В разгара на лятото издателство „Апостроф" стартира нова поредица любовни истории от Швеция от Инга Линдстрьом - псевдоним на известната немска писателка, сценаристка, журналистка и драматург Кристиане Задло. Под този псевдоним тя пише любовни и семейни истории, чието действие се развива в Швеция - страната, която винаги е привличала любителите на романтиката със своите красиви природни пейзажи. Книгите ѝ са изпълнени с много романтика и напрежение. Действието се развива на фона на приказни пейзажи: романтични езера, красиви къщи, уютни кафенета, живописен архипелаг. Първият роман от поредицата „Лято на Лилязее" е вълнуваща история за любов и семейни тайни, разкриващи се на фона на чудните гледки от тази красива северна страна. Следват „Конете от Катаринаберг" и „Викарби завинаги". През 2006 г. по книгата „Лято на Лилязее" е заснет филм.

Хана - собственичка на магазин за сирене в стария град на Стокхолм, води напълно спокоен живот до момента, когато разбира, че съпругът ѝ ѝ изневерява. Объркана и наранена, тя спонтанно решава да прекара няколко дни край блестящите води на езерото Лилязее заедно с дъщеря си, за да събере мислите си. Планът ѝ за почивка обаче е нарушен от срещата с Пер Норденфелт, който явно показва, че не е безразличен към нея. Хана е уплашена от обзелите я силни чувства и неясното бъдеще, но ситуацията става още по-сложна, щом разбира, че далеч не е единствената, която се интересува от привлекателния производител на сирене от лосово мляко. Красавицата Грета, която е наела ресторанта от Пер, е решила на всяка цена да завладее сърцето му. А Пер крие тайна, която му пречи да разкрие истинските си чувства.

 


Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Моля, спазвайте добрия тон.
Коментари (0)
напиши коментар
Код за сигурност:
Топ новини
Къде е момчето, родено във влака?
28.11.2015   |
20:48   |
520
Коментари: 0
След 74 години възрастен мъж издирва бебе, родено във влака. През лятото на 1941 г. Васил Попов пътувал от Хисаря към Велико Търново. Бил само на 12 години, но за няколко часа...