понеделник, 27 Март 2017 15:42 ч.

Ще има полицаи в Шекера, ако МВР отпусне три щата

24.02.2017   |   09:35
Прочетена: 398   |
Коментари: 0
Ще има полицаи в Шекера, ако МВР отпусне три щата

Денонощни полицейски дежурства ще бъдат въведени в квартал „Тодор Каблешков”  до Шекер махала, ако от МВР отпуснат три щата за Пловдив. Мярката е поискана от българските семейства в квартала и е обсъдена в кметството на  „Северен” с представителите на Трето РУП и граждани. Кметът на района Ральо Ралев и началникът на Районното Никола Симов участваха в срещата.

Хората протестират, че в етническата част на квартала се нарушава общественият ред. По улиците скитат глутници бездомни кучета, в градинките пасат коне, отпадъци се изхвърлят където падне, често се вдига шум посред нощ. Страх ги е да се прибират вечер, за да не ги нападнат и окрадат.

От Трето районно вече е изпратено искане за увеличаване на щата с трима служители, които ще дават денонощни дежурства в квартала, обясни Ралев.  Отговорът се очаква до една седмица. Кметът обаче припомни, че когато встъпил в длъжност, в „Тодор Каблешков” имало 40 коня, а сега са останали само 6-7.

Придвижване с каруци е забранено, затова и конете вече са излишни. Администрацията не е издала нито едно разрешително за сватби или кръщенета на открито, подчерта районният кмет.  

На срещата са обсъждали и проблемите с незаконното строителство в „Северен”. /Марица.бг


Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Моля, спазвайте добрия тон.
Коментари (0)
напиши коментар
Код за сигурност:
Топ новини
ГЕРБ води във всички райони на Пловдив
27.03.2017   |
14:33   |
332
Коментари: 1
ГЕРБ води с най-много гласове във всички райони на Пловдив. Ето как се разпредели вотът по места под тепетата:   Район "Централен":    ГЕРБ - 40,61%, БСП -...