неделя, 20 Август 2017 20:25 ч.

Часовете за кормуване не стигат

19.02.2017   |   16:30
Прочетена: 857   |
Коментари: 0
Часовете за кормуване не стигат

Часовете за кормуване в шофьорските курсове не са достатъчни, за да бъдат младите водачи сигурни на пътя. Това казва двукратната европейска рали шампионка Екатерина Стратиева в интервю пред Дарик.

"Младите шофьори трябва да им се обръща повече внимание в часовете, които карат преди да вземат книжката. Според мен не са достатъчни. Трябва да бъдат поставяни в повече ситуации, които биха имали и в ежедневието. Трябва им повече подготовка", заяви тя.
 
Според нея българите подобряват културата си на поведение на пътя, но все още водачите на автомобили не се оглеждат достатъчно за велосипедисти и мотористи, а пешеходците пресичат неправилно.
 
"Българският шофьор още няма култура да гледа и да пази мотористите. Правят завои без да се огледат дали има някои. Има и пешеходци, които не ползват пътеките. А няма как да очакват един шофьор, особено ако е мокра настилката, веднага да спре, за да притича пешеходецът, където му е удобно", посочи още Стратиева.  

Според нея трябва да има по-чести проверки и глоби за неправилно пресичане: "Както има санкции за шофьори, които не спират на пешеходни пътеки, така трябва да има санкции и за пешеходци, които не пресичат там", сподели пред Дарик шампионката и разказа, че самата тя преди години била глобена за подобно нарушение в Австрия.


Топ новини
Скандал: Не пуснаха Юсеин и семейството му на плажа Нептун
20.08.2017   |
19:06   |
2193
Коментари: 0
Семейство от малцинствата не беше допуснато да ползва басейна на Нептун днес. 35-годишният Юсеин Ефенди, съпругата му Ана и 7-годишният им син не успяха да покрият изискванията...