четвъртък, 14 Декември 2017 08:09 ч.

Църквата приема номинацията за Нобелова награда

18.02.2017   |   23:50
Прочетена: 497   |
Коментари: 0
Църквата приема номинацията за Нобелова награда

Българската православна църква ще приеме номинацията за Нобелова награда за мир за спасяването на българските евреи през Втората световна война. Това заяви в Бачковския манастир патриарх Неофит, цитиран от Нова телевизия.

Инициативата за номинацията е на бившия здравен министър на Израел ген. д-р Ефраим Снех, на професора по право от университета в Хайфа Моше Кешет и на адвокат Моше Алони. Тя е подкрепена с подписите на повече от 200 наследници на спасени български евреи.

Негово светейшество и българските митрополити отслужиха панихида в памет на Екзарх Стефан и Патриарх Кирил, които имат важна роля за спасяването на евреите. На панихидата присъстваха представители на еврейската общност в България, както и посланикът на Израел.

Българската православна църква е единствената религиозна институция, която е получила номинация за високото отличие. /Марица.бг


Топ новини
Сложиха нови спирки, а къде са плочките
14.12.2017   |
06:18   |
111
Коментари: 0
Пътниците се радват на новите спирки, които най-после са монтирани почти в целия град. Но тротоарната  настилка до заслоните далеч не навсякъде е изрядна.  На бул....