Хрупкава туршия за три дни

Необходими продукти: 

червени месести чушки или камби
голяма глава карфиол
1 зелка
моркови  
зелени домати
корнишони (дребни)
целина - глава, стебла, листа
чесън
твърдо черно грозде

Марината за бидонче от 10 л:

3.7 л вода
1.1 л 6% винен оцет
500 г захар
200 г сол
черен пипер и бахар 

Начин на приготвяне

Чушките, зелето и зелените домати се режат на едри хапки, а морковите, главата целина и стъблата - на правоъгълници, с размери около 1 на 3-4 см. Карфиолът се къса на розички, а всички останали зеленчуци и гроздето се слагат цели. Всички продукти се разбъркват добре в съда, в който ще се съхранява, като се притискат хубаво. 

За маринатата: 
В голяма тенджера се завират водата и оцетът, слагат се черният пипер и бахарът. Захарта и солта се прибавят, след като се затопли течността. Маринатата се бърка непрекъснато, за да не загорят захарта и солта. Когато маринатата заври добре, се изсипва гореща върху зеленчуците в бидона. Съдът се затваря плътно и се оставя на хладно място. Туршията е готова за консумация след 3 дни.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
sega

sega

01.11.2015 | 06:35

Oh,oh, adisega, edna mastika i da po4vame. Ha nazdrave!!!

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?