понеделник, 20 Ноември 2017 04:17 ч.

Хомеопатия за растения показват на пловдивчани

21.02.2017   |   18:11
Прочетена: 428   |
Коментари: 0
Хомеопатия за растения показват на пловдивчани

Любителите на биодинамичното земеделие от Рудолф Щайнер се събират в Пловдив на паралелен на АГРА форум. За него от Лондон ще пристигне Таня Благоева, която е първият български биодинамик, обучаван от преки ученици на Щайнер.

 

Биодинамичното земеделие не се признава от официалната наука. То синхронизира обработването на земята и отглеждането на растенията с фазите на Луната и естествените процеси в природата. Щайнер учи как да се приготвят нехимични лекарства и как да се получава добър добив без торове. Въпреки че е алтернативно, това земеделие привлича все повече представители на аграрната наука и такива са организаторите на този форум.

 

Сред темите ще бъдат нетрадиционна обработка на почвата, магнитното въздействие върху реколтата, ползването на сребърни и медни йони като естествени лечители на земята, хомеопатия за растения и други.

 

У нас биодинамичното земеделие се възприема от хора, които държат на природните храни и обработват малки площи, коментира организаторът на форума доц. д-р Веселин Дочев. Най-големият производител на този принцип е дългогодишният агроном Мими Найденова, която отглежда над 1000 дка етерично-маслени култури по Щайнеровия способ./Марица.бг


Топ новини
Григор Димитров с титла в Лондон, надигра Гофен на финала
19.11.2017   |
22:50   |
1302
Коментари: 0
С невероятна игра Григор Димитров спечели Мастърса в Лондон срещу Давид Гофен с 2:1 сета (7:5, 4:6 и 6:3 ). Гришо демонстрира завиден дух и мъжка игра, която му донесе...