понеделник, 27 Март 2017 13:42 ч.

Хазяйка остави на улицата майка с онкоболно дете

Правих хиляди компромиси. Вдигнаха квартала във въздуха и никой не ги трае, твърди собственичката на жилището Людмила Горненска
20.03.2017   |   17:38
Прочетена: 3486   |
Коментари: 4
Хазяйка остави на улицата майка с онкоболно дете

Без покрив, без лични вещи, пари  и документи останаха вчера Диана Узунова и Ангел Марчев с двете си деца на 2 и 14 години. По-голямото момиченце е оперирано миналия октомври от онкологично заболяване. Семейството е било на квартира в една от кооперациите на Коматевско шосе 25 а. Драмата се разиграла, след като в тяхно отсъствие хазяйката Людмила Горненска сменила патронника на  вратата.

„Съсед, при който бяхме оставили децата, се обади, че вече не можем да си влезем в жилището”, със сълзи разказа пред екипа на "Марица"  Диана Узунова. Съпругът , с когото заедно работят на бензиностанция, дотърча направо от работа в Първо районно управление, където двамата се обърнаха за помощ.

Диана Узунова разказа, че вместо да платят тока на 27 февруари, са се издължили на 6 март. На следващия ден хазяйката закрила партидата. Останали да живеят на тъмно и на студено с малките си деца. Момченцето ходи на ясли, а дъщеричката на училище. „От 7 март къпя сина си с мокри кърпи, защото няма как да стопля вода. Хазяйката  поиска да платим и напред за ток и вода. Ние сме си оправили сметките, всичко беше изчистено. Дадох цялата си заплата, за да няма дългове. Тя обаче настояваше да  платя още  40 лева, за да пусне партидата, освен това поиска 20 лева за вода, а също така и депозит, че като напускаме жилището, няма да вземем от нейните вещи. Това означава, че трябваше да  дадем още 90 лева”, описаха конфликта Диана Узунова и Ангел Марчев. Според тях уговорката е била да останат в квартирата до 30 март. Хазяйката обаче не е изчакала да си намерят друго жилище и решила да действа с крути мерки.

Собственичката Людмила Горненска беше повикана на пожар в полицията вчера следобед. Разбира се, че ще им разреша да си вземат вещите, но нещата не стоят така, както са ви ги разказали. Наемателите не плащаха редовно сметките си. Бяха закъснели да платят за тока за два месеца. Заради борчовете не за първи път им спират тока. На 18 февруари  връчих предизвестие в едномесечен срок да освободят жилището, но те и на 19 март не напуснаха. В целия квартал и в полицията ги знаят заради скандалите, които правят. Правих им хиляди компромиси заради децата, но повече не желая”, заяви за „Марица” хазяйката.

Зам.-кметът по социална политика Георги Титюков реагира светкавично, след като научи за семейството без покрив. Той предложи родителите и двете им деца да бъдат настанени временно в социални заведения. „Ще си търсим  квартира, след като си вземем документите и вещите”, казаха Диана Узунова и Асен Марчев.


Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Моля, спазвайте добрия тон.
Коментари (4)
 • най
  Рейтинг: 9
  1
  20.03.2017 |
  18:15
  в хотела на тотев!
  Оценка:
  +12
  -3
 • niko
  Рейтинг: 6
  2
  20.03.2017 |
  18:39
  Ако бяха от малцинството(онова което е ухажвано за избирател ) ,леле как щеше да се форсира власта -жилище да им намери отсрочки за ток и вода помощи да получи . Да ама не са и това започва да поражда мисли за геноцид спрямо собствения си народ .Някой ден ще се събудите господа властващи и около вас ще има само орки и паразити дано да ви бъде хубаво .Но рано или късно паразита убива гостоприемника.
  Оценка:
  +10
  -4
 • павел
  Рейтинг: -2
  3
  20.03.2017 |
  22:34
  Каде е държавата? Ако има договор и едната страна го е нарушила, държавата трябва да се намеси. Ако няма договор , държавата пак трябва да се намеси. Хората емигрираха заради отказа на институциите да защитават гражданите. Те се чувстват сами като в дивия запад
  Оценка:
  +1
  -3
 • да
  Рейтинг: -2
  4
  20.03.2017 |
  22:58
  Така живеят хората !!!!И пак тия боклуци льмтят за власт!!!!
  Оценка:
  +1
  -3
напиши коментар
Код за сигурност:
Топ новини
Димитър Георгиев влиза в парламента с ефекта 10/10
27.03.2017   |
12:52   |
73
Коментари: 0
 ГЕРБ спечели изборите в областта с 33,61 процента от гласовете. Това сочат резултатите при 87 % от обработените протоколи. БСП остава втора с 30,87 процента. Обединени...