неделя, 28 Май 2017 05:52 ч.

Учители и приятели разпознали Йоан, но не го издали

24.02.2017   |   09:02
Прочетена: 1994   |
Коментари: 7
Учители и приятели разпознали Йоан, но не го издали

Убиецът на ученика Георги Игнатов от Борисовата градина беше арестуван зрелищно в сряда сутринта в София. 19-годишният Йоан Матев бил задържан на излизане от работа година и осем месеца след зверството.

Най-покъртителното в хода на разследването било, че неговите съученици, учители и познати го разпознали след престъплението, но една година крили и не споделяли, че знаят кой е извергът, пише вестник "Телеграф".

Около седмица преди ареста Йоан започнал работа в куриерска фирма. Задачата му била да опакова пратки. В сряда рано сутринта обаче, щом излязъл от офиса го посрещнали командосите от "Кобра". Какви са тея барети-марети", избучал Йоан при вида на маскираните мъже.

След това бил откаран на разпит. През цялото време мълчал като единственото, което казал е, че не разпознава човека от снимките на убиеца на Георги и не е той. Твърдял, че не е убивал никого. От Института по психология на МВР обаче го питали дали ще потвърди думите си на детектор на лъжата, а той категорично отказал.

По-малкият му брат Марсел е луд фен на чалгата. Това показва профилът му във Фейсбук. Освен с едномесечна екскурзия в Маями през април 2016 г. 18-годишният Марсе се хвали с често посещаване на софийски чалготеки. /Марица.бг


Топ новини
18 области + Пловдив под вода, прогнозата се влоши
27.05.2017   |
23:02   |
2085
Коментари: 0
Жълт код за обилни валежи беше обявен за 19 области на страната. Оказа се, че ситуацията се влошава. По-рано предположението за Пловдив беше, че ще има само кратки...