вторник, 30 Май 2017 10:20 ч.

Ученичка удари учителка заради телефон

20.02.2017   |   18:07
Прочетена: 566   |
Коментари: 2
Ученичка удари учителка заради телефон

Ученичка от Попово е обиждала и ударила учителка по време на час след скандал заради мобилен телефон.
Екип на Регионалното управление на образованието в Търговище днес проверява случая, съобщи за БТА директорът на ОУ "Н. Вапцаров" Румен Рачев.

Спречкването между 14-годишната ученичка и преподавателката по химия е станало на 16 февруари. 48-годишната учителка е подала сигнала за инцидента в полицията на 16 февруари, потвърдиха от Областната дирекция на МВР в Търговище. Повод за спречкването е мобилен телефон.


Директорът Рачев разказа, че в учебното заведение има издадена заповед учениците да не ползват апаратите по време на занятия. Девойката обаче нарушила заповедта и учителката взела телефона й.

Ученичката станала от чина, започнала да обижда преподавателката и в спречкването я ударила.

Майката на 14-годишното момиче е в чужбина, бащата е в друг град, а за него се грижела баба му. Преди време девойката е имала спречкване с момиче от Селскостопанския техникум в града.

По случая е образовано досъдебно производство. Събира се допълнителна информация. За инцидента е уведомен и инспекторът от Детска педагогическа стая в Попово Ивайло Иванов.

След изясняване на обстановката, предстои да се вземе окончателно решение по случая, каза още директорът на училището.


Топ новини
Главният архитект да е пряко подчинен на кмета, предлагат кандидатите
30.05.2017   |
10:05   |
83
Коментари: 0
Тримата кандидати за главен архитект на Пловдив представиха концепциите си пред граждани. Какви са техните визии за бъдещето на града, стана ясно на среща, инициирана от...