сряда, 29 Март 2017 22:09 ч.

Търсят помощ за българин с инсулт в Тайланд

30.12.2016   |   16:30
Прочетена: 866   |
Коментари: 1
Търсят помощ за българин с инсулт в Тайланд
Автор на снимката: Свилен Василев

Един българин получи мозъчен кръвоизлив в Тайланд и в момента е в критично състояние, съобщи БНТ. Възпитаничката на Американския колеж Светлина отправи молба за помощ. С подкрепата на приятелите си се опитва да събере средства за животоспасяваща операция на баща си Свилен Василев.

На 28 декември, по време на семейна почивка в Тайланд, Свилен Василев внезапно е получил мозъчен кръвоизлив и припаднал на улицата. Откаран е в местната болница в Краби – институция с изключително мизерни условия, в която освен диагностицирането на мозъчна аневризма, не получава необходимите медицински грижи.

След като на семейството се отказва организиран транспорт, след една безсънна нощ то успява да намери частен медицински хеликоптер, който да го откара в по-добра болница. След почти денонощие с кръвоизлив, Свилен е транспортиран.

В момента Свилен се намира в частна болница в столицата Банкок в изключително критично състояние. Лекарите потвърждават, че това е един от най-тежките случаи, които са виждали досега – неговата аневризма е с размери 3-4 см, около 10 пъти по-голяма от нормите.

За съжаление, в случая парите са от жизненоважно значение. Застраховката на Свилен е покрила 20 000 евро, с които е била платена таксата за прием в болницата в Банкок.

За да увеличат шансовете му, лекарите са взели решение, че Свилен трябва да бъде преместен в Берлин, където има много добри специалисти, които са в готовност да извършат операцията.

В противен случай рискът е прекалено голям. Сумата е голяма – трябва да се заплати 90 000 евро за специализиран медицински транспорт от Банкок до Берлин и 120 000 евро за таксите в болницата. /Марица.бг


Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Моля, спазвайте добрия тон.
Коментари (1)
 • западни ценности !
  Рейтинг: -5
  1
  30.12.2016 |
  17:15
  Без да си беден,но нямаш ли достатъчно пари--за лекуване забрави и за гроба се готви! Ей това иска за българите Онова нещо,което жена му го нарича Чехльо.Който не му. харесва. в България,да бяга на. запад за да се радва на ценностната и система,айде у десно!
  Оценка:
  +4
  -9
напиши коментар
Код за сигурност:
Топ новини
Доброто е живо! Семейство приюти Гергана (СНИМКИ)
29.03.2017   |
21:39   |
329
Коментари: 0
Пловдивско семейство намери дом за 58-годишната Гергана Николова, която от 22 март спи пред блок на ул. „Богомил”. Веселина Петкова и съпругът й ще приютят...