вторник, 26 Септември 2017 08:23 ч.

Три големи аварии оставиха Сопот и Анево без вода

13.09.2017   |   19:07
Прочетена: 386   |
Коментари: 0
Три големи аварии оставиха Сопот и Анево без вода

Сопот и Анево останаха без вода няколко дни. Чешмите пресъхнаха окончателно миналия ден. Десетки граждани алармираха  за проблема и заявиха, че са готови на бунт. Ще подкрепя съгражданите си, заяви категорично кметът на общината Деян Дойнов.

Сопот и Анево се снабдяват с вода от два водоизчника. Единият е водоем, който се пълни от старопланински потоци и който поради продължителната суша  вече е на изчерпване. Другият  е река Стряма,  помпената станция  е край Московец.  Поради намаляване на водата в старопланинския водоем ВиК включи попмите на Стряма, за да подсигури вода за Сопот и Анево. В същото време жителите на Сопот  запозодряха, че питейната вода се насочва към ВМЗ , където се използва за промишлената дейност на предприятието.

В продължение на два дни три поредни тежки аварии на напорния водопровод Московец-Сопот  оставиха селищата без вода. Това е причината за проблемите с водоснабдяването на Сопот и Анево, заяви управителят на ВиК – Пловдив Спартак Николов.

Категорично няма приоритетно  снабдяване на ВМЗ с вода, за нас приоритетите са гражданите, заяви той. Писмо със същото съдържание изпрати до кмета на Сопот Деян Дойнов изпълнителният директор на ВМЗ АД инж. Иван Гецов.

Авариите са отстранени, но напълването на цялата система с вода не може да стане изведнъж. Ако това се случи, вероятността от нови големи аварии е голяма, каза  Спартак Николов.

Според него утре сутринта водоснабдяването на Сопот и Анево ще бъде възстановено напълно.

 


Топ новини
1800 таксита сменят на пожар тарифата
26.09.2017   |
07:52   |
168
Коментари: 0
1800 пловдивски таксита сменят на пожар тарифите в касовите апарати, а фирмите масово отказват поръчки по телефона, защото много от жълтите коли не работят. След като миналата...