петък, 28 Април 2017 03:23 ч.

Строителите се завръщат на Коматевско шосе

Бригадите на фирмата изпълнител „Щрабаг” от няколко дни вече работят и на булевард „Руски”
17.02.2017   |   18:26
Прочетена: 1379   |
Коментари: 9
Строителите се завръщат на Коматевско шосе

Строителните работи на Коматевско шосе вероятно ще бъдат възобновени през следващата седмица. Температурите вече позволяват реконструкцията на булеварда да продължи. Добрата новина съобщи вчера кметът Иван Тотев.

Бригадите на фирмата изпълнител „Щрабаг” от няколко дни работят на бул. „Руски” в участъка между кръговото кръстовище на Централна гара и ул. „Любен Каравелов”. Западното платно покрай мол "Марково тепе" между ул. "Гладстон" и "Любен Каравелов" беше обновено през есента на миналата година. 

На Коматевско шосе е завършена първата отсечка. Асфалтова настилка без последния пласт е положена от бул. „Александър Стамболийски” до портала на „Филкаб” и колите вече вървят по обновения път. Автобусите обаче продължават да обикалят по Околовръстното шосе към Коматево, защото от разклона за „Остромила” до квартала булевардът е разкопан. Фирма „Драгиев и ко” трябва да завърши канализацията.

Реконструкцията се забави, защото по време на изкопните работи строителите намериха археологически находки на античен акведукт, който е снабдявал с вода древния Филипопол и минава под трасето, по което се извършва ремонтът. Запазената част от акведукта е експонирана между Коматевския транспортен възел и бул. „Никола Вапцаров”./Марица.бг


Топ новини
Нападателите над екип на Нова излязоха под гаранция
27.04.2017   |
23:19   |
461
Коментари: 0
Окръжен съд  - Пловдив отмени определение на Районен съд – Пловдив, с което е взета мярка за неотклонение ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА по отношение на Християн Л., ...