неделя, 28 Май 2017 09:47 ч.

Стабилно е състоянието на пострадалите в "Брикел"

17.02.2017   |   21:59
Прочетена: 972   |
Коментари: 0
Стабилно е състоянието на пострадалите в "Брикел"

Стабилно е състоянието на четиримата пострадали при аварията в ТЕЦ "Брикел" в Гълъбово, съобщи бTV. Те са настанени в болниците в Гълъбово и Стара Загора.

Както по- рано съобщихме, един загина, а 4-ма пострадаха при засега неясни обстоятелства в ТЕЦ "Брикел". Аварията станала около 15 часа. Хората са от симеоновградското село Тянево. Близките им са събрани пред кметството в очакване на новини.

Загиналият е Сашо Митков, баща на две деца, коментира кметът на селото Илияна Асенова. 43-годишният мъж сутринта оставил колата си пред кметството. Тя още е тука. Голямата му дъщеря тази година ще е абитуриентка, баща й се чудеше как да изкара пари, допълни тя.

От бедни семейства са и пострадалите млади мъже. Общо 17 човека днес отишли в Гълъбото да заработят някой лев. Това е временна работа, извозват ги до ТЕЦ-а. Дано да имат договори, за да получат семействата им обезщетения, тъй като трудно оцеляват, допълни кметицата .

По права линия селото е на около 5 км от ТЕЦ-а. Обектите там замърсяват въздуха ни, но никой не ни чува. В селото няма нито една спортна площадка, коментираха хора от селото.


Топ новини
Психар закла двама - защитили мюсюлмански момичета
28.05.2017   |
08:28   |
618
Коментари: 0
Двама мъже починаха след като бяха намушкани, защото защитили две мюсюлмански момичета във влак в щата Орегон, съобщи ВВС. Единият мъж се казва Талиесин Мирдин Намкай-Меш, а...